Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MoDo
MoDo

Karlin inför fredagens match i Karlskoga: "Rolig utmaning"

28 januari 2022 13:02
INFÖR MATCH

Med tre raka segrar i bagaget kliver MoDo Hockey in i Nobelhallen på fredagskvällen, självklart fast beslutna om att förlänga vinstraden ytterligare. Från mötet med SSK senast tar laget med sig en offensiv urladdning och två stabila perioder.


Först och främst vill vi understryka att fredagens match har bytt starttid och nedsläpp kommer att ske klockan 20.30. Detta för att den planerade sena huvudmatchen under HockeyAllsvenskans Superfredag, Tingsryd-Kristianstad, måste skjutas upp. Nu är BIK Karlskoga-MoDo istället huvudmatchen och den går att se i C More Hockey.

MoDo kommer till matchen med en 7-3-seger i bagaget från Scaniarinken i Södertälje.

– Vi tycker att vi får med oss 40 minuter på ett bra sätt i den matchen, andra och tredje perioden är vi nöjda med, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Vi är lite slarviga i första perioden, vi har kanske inte så mycket pucktapp i egen zon men vi har det i mittzonen och strax nedanför offensiva blålinjen, vilket gör att vi fick många spelvändningar mot oss. Vi tycker att vi korrigerade det på ett bra sätt i andra och tredje perioden.

Sju mål framåt blev det alltså, med sex olika målskyttar (Sam Vigneault var ensam tvåmålsskytt). Det var en effektiv anfallshockey från MoDos del under kvällen.

– Det var en hel del fina mål också. Vi kom till bra lägen och då är det större chans att göra mål. Det är alltid bra att få spridning på målen också, säger Karlin.

Nu väntar en intressant bortamatch i Nobelhallen, mot fjärdeplacerade BIK Karlskoga. Ett lag som MoDo har mött vid två tillfällen den här säsongen och ska möta nu två gånger på bara sex dagar. Tidigare har det blivit en vinst (2-1 hemma efter förlängning) och en förlust (0-3 borta).

– Det är en rolig utmaning. Det är två bra lag som ska göra upp om tre poäng och förhoppningsvis är bortalaget bättre, säger Mattias Karlin.

– BIK har varit rätt så målsnåla sett över säsongen, vilket inte riktigt är likt dem. De brukar vanligen göra många mål och släppa in många, men i år gör de färre och släpper in färre. De har blivit tajtare.

– Den viktigaste grejen för oss är att vi förstår vad som är framgångsrikt och vad som är mindre framgångsrikt. Att vi alla vet när vi ska göra vad för saker ute på isen. Vi hoppas kunna göra det i 60 minuter den här gången. Med det sagt så behöver det inte vara 60 bländande minuter, men vi ska starta matchen på rätt sätt.

MoDo kommer preliminärt till spel med samma manskap som mot Södertälje senast.

Noterbart är att Riley Woods har gjort mål i sju raka matcher och kan, om han gör mål igen, tangera det allsvenska rekordet med mål i åtta raka.