Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Mora
MIK

Tre poäng mot Mora – Bernhardt avgjorde

13 februari 2022 18:31
MATCHRAPPORT

Vilken härlig söndag! Första matchen utan restriktioner, nästan 3800 åskådare, familjedag – och revansch mot Mora! Det blev seger med 2–1 sedan David Bernhardt avgjort med ett mäktigt slagskott.


Ja, MoDo hade revansch att ta ut efter förlusten i Mora i fredags och hemmaspelarna visade tidigt i matchen att de var fast beslutna att kliva in på vinnarspåret igen. Det kom också att bli en match som hade mycket slutspelsprägel, vilket huvudtränare Mattias Karlin gillade.

– Det kommer att varaen viktig del när vi kommer in i slutspelet, då blir det en annan hockey. Jag tycker att såna här matcher är perfekta, då vi kan "träna" på det och göra oss redo för det som komma skall, sa Karlin i Eftersnack i MoDo Channel Premium.

Även Riley Woods, David Bernhardt och Sebastian Ohlsson intervjuades i Eftersnack, som ni kan se i repris nedan.

Två av tre perioder var Karlin nöjd med, medan den andra blev en aning sönderryckt på grund av utvisningar. Det var i just numerärt underläge som 0–1 kom också, vilket tvingade MoDo att jobba i uppförsbacke.

En uppsnappad puck och ett vackert avslut av Oscar Pettersson jämnade dock ut tillställningen och när allting skulle komma att avgöras i tredje perioden kopplade MoDo grepp om händelserna.

Det dröjde till 15.21 in i perioden innan David Bernhardt skickade pucken upp i krysset bakom Andreas Ljunggren i gästernas mål, ett riktigt tungt slagskott som innebar 2–1 och som fastställde slutresultatet.

MoDo kunde städa undan Moras försök att utjämna i slutet och tre sköna poäng kom in på hemmalagets konto.

Glädjande var att laget fick fira segern med nästan 3800 hemmasupportrar efter slutsignalen, ett perfekt avslut på en härlig familjedag i Hägglunds Arena.

NÄSTA MATCH

Härnäst väntar ytterligare en hemmamatch för herrlaget, när Almtuna kommer på besök på onsdag kväll. Kom och bär laget till en ny trepoängare – säkra din plats på modo.ebiljett.nu!