Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Straffseger i Norrköping – Nordin nätade igen

19 februari 2022 17:30
MATCHRAPPORT

Det blev inte tre poäng, men väl två sedan Oscar Nordin avgjort på straff än en gång. MoDo vann borta mot Vita Hästen med 5–4 på lördagseftermiddagen.


Matchen började på sämsta möjliga sätt för MoDo Hockey. Redan i första bytet tvingades Tex Williamsson avvärja ett friläge och i andra bytet fick han kapitulera på ännu ett friläge när Gints Meija kom helt ren mot MoDo-målet.

**Spelmässigt var det **sannerligen en knackig start på matchen för gästerna från Örnsköldsvik och Williamsson hade ytterligare ett friläge att reda ut under första perioden.

Framåt kuggade det dock i hyfsat för MoDo och kvitteringen kom också när Erik Jinesjö Karlsson och Filip Sveningsson snodde pucken i offensiv zon och den sistnämnde satte den kliniskt i nät.

1–2 kom dessutom en och en halv minut senare, när Oscar Pettersson hittade Max Tjernström i fritt läge vid mål. Första avslutet räddade Adam Ohre men Tjernström fiskade upp sin egen retur och gjorde mål för andra matchen i rad.

Med en ledning i ryggen gick MoDo sedan ut och lyfte spelet flera snäpp i andra perioden. Efter halva perioden var skottstatistiken 16–2 till MoDo och på tavlan stod det dessutom 4–1 i MoDos favör sedan Mikkel Aagaard gjort mål på styrning i powerplay och Daniel Mannberg rakat in en puck från nära håll.

Därmed hade MoDo ett spelmässigt övertag och ett ordentligt grepp i mållkolumnen. Allt frid och fröjd i tredje sedan? Nej, tyvärr inte. MoDo föll tillbaka i sämre hjulspår och släppte in Vita Hästen i matchen igen och innan slutsignalen hade ljudit var ställningen hux flux 4–4.

Ett onödigt poängtapp, men MoDo reparerade det genom att sedan gå vinnande ur striden via en straffläggning. Matchvinnare blev Tex Williamsson som räddade alla tre straffar – och än en gång klev Oscar Nordin fram och satte pucken med en tjusig straff.

Laget reser nu vidare till Stockholm för att ta sig an AIK på söndagen, med nedsläpp klockan 14.00.