Hemma
Leksand
LIF
Borta
MoDo
MoDo

Nu startar damernas resa i SDHL: "Har skapat en bra kultur"

10 september 2021 20:53

Hon är lagkapten för fjärde säsongen i rad – och har goda känslor inför det som komma skall.

Olivia Carlsson och MoDo är redo för premiären i SDHL.

"Vi har någonting bra på gång", säger hon.


Försäsongen har bjudit på ett par segrar och en förlust för MoDos damer. Förberedelserna har, på grund av landslagsuppdrag och en tidig seriepremiär, blivit relativt komprimerade – men därmed inte sagt att laget inte känner sig redo för helgens uppgifter i SDHL.

– Det känns jättekul att vi får dra igång. Det känns som att det har gått snabbt, men det är samma för alla lag. De veckor som vi varit tillsammans på slutet har det bara blivit bättre och bättre. Det känns som att vi är redo, säger Olivia Carlsson.

Det vankas dubbla möten under helgen, först borta mot Leksand på lördagen och sedan mot Brynäs i Gävle dagen därpå. MoDo reste söderut på fredagen och med en god natts sömn tar de sig an LIF vid lunchtid på lördagen.

– Det känns som att de (Leksand) har många nya spelare och det är lite svårt att veta var de står. Vi ska ändå fokusera på vårt eget spel och vad vi själva kan och ska göra. Vi har inte varit tillsammans så jättelänge och vi får ta match för match nu och jobba oss in i det allt eftersom.

Olivia Carlsson, som skrev ett nytt 1+1-kontrakt i somras, kliver in på sin fjärde säsong som lagkapten. Som assisterande har hon Erica Rieder, Marion Allemoz och Paula Bergström.

– Vi är trygga med varandra och gör det här tillsammans. Jag känner att vi är fyra lagkaptener egentligen och det är många andra i laget som också kan ta ansvar, säger Carlsson.

På det stora hela är det förra säsongens trupp som kamperar ihop även i denna säsong, med återvändande forwardsstjärnan Kaitlyn Tougas som ett nyförvärv som sticker ut.

– Vi hade någonting bra på gång förra säsongen och det känns jättekul att vi fick behålla en så stor del av truppen. Vi har skapat en bra kultur i laget och förhoppningsvis kan vi bara fortsätta utvecklas denna säsong. Gör vi det så tror jag att vi har bra chanser, säger Olivia Carlsson.

Nedsläpp mot Leksand sker i Tegera Arena klockan 12.00 på lördagen. På söndag är det 13.00 som är starttid för mötet med Brynäs. Båda matcherna sänds av C More och Leksand–Modo går dessutom att se i Sportkanalen.