Hemma
MoDo
MoDo
Borta
SDE
SDE

Full pott på hemmaplan – Ljungblom målskytt i comebacken: "Väldigt skönt"

19 september 2021 18:46
MATCHRAPPORT

MoDo är obesegrade i SDHL hemma i Hägglunds Arena. Helgen slutade med full pott i och med söndagens seger med 3–2 mot SDE.


MoDo kom till söndagens möte med SDE med en god känsla och tre färska poäng i bagaget, efter lördagens 4–1-vinst mot AIK.

Gästerna inledde med att oroa i ett par byten, men Viktorie Svejdova – som stod för säsongsdebut mellan stolparna – städade undan med hjälp av försvaret framför sig.

Därefter kom mycket att handla om det rödklädda hemmalaget, som satte hög press och gick till attack gång efter annan. Skottstatistiken 12–4 speglar händelserna rätt bra och i matchens första numerära överläge lyckades också MoDo spräcka målnollan.

Ddock inte utan lite hjälp. Lagkapten Olivia Carlsson hade egentligen för avsikt att slå en passning – men pucken studsade in i mål via en SDE-spelare.

I mittronden var det sedan MoDo som återigen var lyckosamma offensivt.

Lina Ljungblom var för första gången ombytt i SDHL i höst (hon var avstängd de inledande tre omgångarna) och hamnade i m¨ålprotokollet direkt när hon skickade in 2–0 från nära håll efter förarbete från Lore Baudrit och Sofia Sohlin.

– Det var väldigt skönt att starta med att göra ett mål, säger Ljungblom, som har haft det kämpigt på läktaren under de tre inledande omgångarna.

– Det är så surt att sitta och titta på, man vill ju ingenting annat än vara med laget och spela. Det är det man tränar för hela tiden. Jag har fått bita i det sura äpplet och förhoppningsvis lärt mig någonting av det; att jag ska hålla mig på isen (skratt).

Lina Ljungblom blev tvåa i den interna målligan förra säsongen. Ettan, Jaycee Magwood, fyllde på för MoDo i söndagens match när hon stänkte in 3–0 med sitt patenterade handledsskott, med fyra minuter kvar av andra perioden.

SDE reducerade sedan i powerplay när hemmalaget åkte på fjärde raka utvisningen och i tredje perioden jagade gästerna ytterligare reducering. MoDo hade relativt bra kontroll på saker och ting men det blev en aning spännande när SDE plockade ut målvakten Sabina Eriksson och satte 3–2 med sex utespelare.

MoDo höll dock undan och inkasserade säsongens tredje trepoängare.

– SDE är svåra att spela mot, de sliter hela tiden och är jobbiga i spelet. Men jag tycker att vi gör det rätt bra där ute. Visst finns det mer potential i laget, men det var en helt okej genomförd match. Vi har ju också tagit sex poäng i helgen, säger Lina Ljungblom.