Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
MoDo
MoDo

Grundström inför Luleå borta: "Gäller att hitta snabba lösningar"

22 september 2021 15:15
INFÖR MATCH

Med två raka segrar i bagaget reste MoDo norrut på torsdagen, för att ta sig an regerande mästarinnorna Luleå/MSSK på bortaplan.

– Det känns väldigt bra, säger forwarden Maja Grundström.


Vinst i premiären mot Leksand, förlust sedan mot Brynäs och därefter två raka segrar på hemmaplan, mot AIK och SDE. Där har ni MoDos facit under säsongsupptakten i SDHL och det är som tabellfyra som våra damer nu ska försöka besegra tabellettan Luleå/MSSK på bortaplan.

– Det ska bli spännande att möta Luleå. Det är ett skickligt lag med många duktiga spelare och de spelar en snabb hockey, säger forwarden Maja Grundström.

Efter segrarna den gångna helgen för MoDo har visst fokus under veckans träningar legat just på den typ av hockey som Luleå företar sig.

– Vi har tränat mycket på hur de spelat, så det ska bli intressant att se hur vi kan möta upp dem. De är väldigt aggressiva i sin press så det gäller att man hittar snabba lösningar i uppspelen, säger Grundström, som vittnar om en fin trygghet i laget, inte bara tack vare segrarna.

– Det känns väldigt bra just nu och jag tycker att vi börjar att komma ihop ordentligt som ett lag. Vi vet var vi har varandra och hur vi ska spela tillsammans. Det spelar heller ingen roll om vi skiftar i kedjorna utan även om man spelar med två olika på en träning så känner man sig hemma.

Tyvärr har laget drabbats av ett par avbräck på grund av skadekänningar. Varken backen Mariam El-Mahmadi eller forwarden Jaycee Magwood kan komma till spel på onsdagskvällen.

19.30 är det nedsläpp i Coop Norrbotten Arena och matchen sänds i SVT24.