Hemma
HV71
HV71
Borta
MoDo
MoDo

Damerna ångar på – tog fjärde raka segern mot HV 71

25 september 2021 15:55
MATCHRAPPORT

Fem segrar på sex matcher, varav fyra vinster i rad. MoDo befäste sin placering i SDHL-toppen efter en 6–3-viktoria borta mot HV 71 på lördagen.

Kaitlyn Tougas var segerorganisatör med tre mål och 15-åriga Mira Hallin satte matchavgörande målet.


Vårt damlag fortsätter alltså att trumma på och plockar poäng på löpande band nu. Bortsett från den förlorade poängen i slutminuten mot Luleå i onsdags har laget tagit full pott de senaste fyra matcherna och kan stoltsera med 14 poäng efter sex spelade omgångar.

Mot HV 71 såg det dock lite mörkt ut ett tag. Efter en perid var ställningen 2–0 till hemmalaget, och att HV dessutom återtog sin tvåmålsledning kort efter att Kaitlyn Tougas reducerat i början på andra perioden gjorde att uppförsbacken var tydlig halvvägs in i matchen.

– Vi måste hitta ett sätt att starta matcher på, framför allt på bortaplan. Både mot Luleå och HV har vi inlett energilöst och det är ett lås som vi måste dyrka upp, säger huvudtränaren Björn Edlund, som till slut vaskade om i laget för att få till en förändring.

– Det svarade spelarna jäkligt bra på. Efter det så spelar vi bra försvarshockey och växlar upp spelet runt målet, både i offensiven och defensiven. Där någonstans vänder det, när vi vinner närkamperna framfår mål.

Det vände inte bara spelmässigt, utan även målmässigt.

Inom loppet av drygt sex minuter var steken vänd, från ett 1–3-underläge till en 4–3-ledning. Lina Ljungblom sköt 2–3, Marion Allemoz 3–3 – och det fjärde målet, som i slutänden kom att bli matchavgörande, innebar första fullträffen i SDHL för blott 15 år gamla Mira Hallin.

Ett mål för henne att minnas under resten av karriären, minst sagt.

Laget som helhet fick ta med sig de tre poängen på bussen från Jönköping, efter att ha utmanövrerat HV på ett bra sätt i tredje perioden.

– Grymt kul att vi fick utdelning också, vi gjorde både snygga och skitiga mål idag, konstaterar Björn Edlund.

Kaitlyn Tougas passade på att fylla på i sitt och lagets målprotokoll två gånger om i slutronden. När hon skickade in 6–3 i tom bur i slutet fullbordade hon ett hattrick och stod för sin sjunde poäng på sex matcher.

Redan på söndagen kommer chansen till femte raka segern för laget när helgens roadtrip fortsätter och det är bortamatch mot Göteborg. Den matchen startar 13.00 och går att streama hos C More.