Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Brynäs
BIF

Damerna vill inleda ny segersvit på hemmaplan: "Har revanschlust"

9 oktober 2021 08:20
INFÖR MATCH

Den sex matcher långa raden med segrar bröts efter 0–1 hemma mot Djurgården förra helgen.

Nu väntar två nya matcher i Hägglunds Arena för MoDo – som tänker starta en ny svit.


– Först och främst har vi revanschlust mot just Brynäs, vi har lite att ta igen efter resultatet senast, säger Björn Edlund, damlagets huvudtränare.

Det är just Brynäs som väntar i helgens första möte, med nedsläpp klockan 16.00 på lördagen. Senast lagen möttes var i mitten på september i Gävle och då föll MoDo stort och därmed tungt.

– Resultatet (3-8) är en sak, men stundtals spelade vi ändå väldigt bra. Det kanske låter konstigt att säga det, men vi gick ut och hade ett spelmässigt övertag i början men så gjorde de (Brynäs) två mål på två skott under de sex första minuterna, säger Edlund.

– Sedan barkade det iväg och vi hade inte den mentala styrkan där som vi visat i andra matcher den här säsongen, som exempelvis när vi vände två underlägen mot HV71 till seger. Vi hanterade inte motgångarna bra och det slog ut vårt närkampsspel och spelet utan puck.

Just de bitarna har det varit fokus på mellan varven sedan dess, inte minst på de träningar i veckan som lett upp till lördagens match.

– Vi har också hittat en trygghet i spelet nu och en tillit till att följa vår gameplan. Samtidigt gäller det att inte slappna av för då blir det en falsk trygghet, säger Björn Edlund, som också lyfter fram ingrediensen "ha roligt".

– Vi ska fortsätta ha kul och lira ut, vi har en väldigt bra högstanivå och har växt på oss under resan hittills.

Alla spelare är tillgängliga för spel i helgen, förutom forwarden Jaycee Magwood som är "dag till dag" med en skadekänning. IUtöver mötet med Brynäs på lördagen väntar match mot Leksand på söndag, med start 12.30. Även den matchen spelas alltså på hemmaplan.

Välkomna till Hägglunds Arena – kom och stötta laget i jakten på en ny segersvit!