Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Leksand
LIF

Skön trepoängare efter 3–1 mot Leksand

10 oktober 2021 16:02

Efter två raka matcher utan både mål och poäng fick MoDo äntligen fart på produktionen igen hemma mot Leksand på söndagen.

Det blev 3–1 och tre poäng in på kontot.


Spelmässigt lämnade söndagens tillställning i Hägglunds Arena en del i övrigt att önska från de rödklädda MoDoiterna – inte minst var den första perioden en seg historia med hemmaögon sett – men det var trots allt med en skön känsla som laget klev av isen efter 60 spelade minuter.

Känslan av att stå på den vinnande sidan.

– Vi måste upp med intensiteten och det ska vi jobba med på träningarna i veckan, vilket vi pratade om om efteråt. Men vi är också väldigt glada över segern såklart, säger forwarden Marion Allemoz.

Allemoz var den som spräckte målnollan i matchen i slutet av andra perioden när hon vann kampen framför mål och styrde in pucken, om än lite oplanerat, bakom Leksandsmålvakten Amanda Johansson.

– Den touchade på min skridsko och gick in. Det var inte det vackraste målet men det var precis vad vi behövde, att få sätta pucken igen, säger Allemoz.

Det var första målet på ett bra tag för MoDo, efter att ha fått 0–1 och 0–2 med sig i bagaget från föregående två matcher.

Skönt givetvis att spräcka nollan – och ännu skönare blev det när Wilma Sundin vann en skridskoduell i numerärt underläge i tredje perioden och stänkte in 2–0.

Leksand reducerade sedan och det var inte utan att MoDo fick slita för att hålla gästerna på avstånd ända in i kaklet. Inte minst Klara Peslarova längst bak stod för en utomordentlig insats. Tjeckiskan räddade 38 av 39 skott i matchen.

– Hon stod för några riktigt viktiga räddningar och gjorde skillnad för oss idag, säger Marion Allemoz, som fastställde slutresultatet när hon skickade 3–1-pucken i tom bur i slutet.

Nästa helg väntar möten på bortaplan för MoDo; mot SDE på lördag och AIK på söndag. Måndag den 25 oktober spelas nästa hemmamatch när Luleå/MSSK kommer på besök.