Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Leksand
LIF

Bortahelg på nästan hemmaplan för Malou

7 oktober 2021 22:41
Damlaget

Säsongens hittills åtta inspelade poäng har alla tagits på bortais. Ett lovande tecken inför helgens bortamatcher mot topplagen Luleå och MoDo kanske?
– Om vi håller i och bygger vidare på spelet vi hade borta mot SDE och AIK förra helgen har vi absolut stora chanser att ta poäng, säger den 18-åriga backen Malou Berggren.


– Egentligen tycker jag att vi skulle ha haft 6 poäng med oss förra helgen, men visst 5 poäng på en bortahelg är helt klart godkänt. Jag tycker att vi på det stora hela gjorde en väldigt bra helg. Vi hittade och täckte upp för varandra på ett bra sätt, och fick äntligen lite utdelning också. Det känns ganska tydligt att vi hela tiden blir mer och mer samspelta och att vi alla växer in i det här mer och mer, menar Malou, vars lag nu kommer till spel med tre raka bortasegrar i ryggen.

Inför helgens matcher toppar Luleå tabellen efter 24 poäng på 9 matcher. Tvåan MoDo skuggar på 20.
– Vi ställs mot två av seriens just nu bästa och mest formstarka lag, så vi har en riktigt tuff och rolig utmaning framför oss. Jag tror att det blir viktigt att vi sätter tonen direkt från stark och att vi sedan hålla energin och spelet uppe över 60 minuter. Vi kommer till match med en bra matchhelg och en riktigt bra träningsvecka bakom oss, så vi har en väldigt bra känsla i gruppen. Vi har ett självförtroende som vi kanske har saknat lite innan, förklarar Malou, som kom till Leksand från Linköping inför denna säsong.
– Jag trivs verkligen jättebra och känner att jag växer in i rollen mer och mer. Spelmässigt var nog min bästa helg nu helgen som var, och självklart är målet att fortsätta den utvecklingskurvan för att kunna bidra ännu mer till laget.

Till Malou, som kommer från Skellefteå, kanske man nästan vågar säga att helgens bortamatcher för hennes del även kan klassas som hemmamatcher?
– Haha, ja men nästan faktiskt. Lördagens match mot Luleå spelas faktiskt i Piteå, och det är inte alls långt ifrån Skellefteå. Det blir nog en del folk på läktaren som jag känner igen, så det ska bli jätteroligt.

Får dom se en bortaseger då?
– Ja men självklart, det får vi bjuda på.