Hemma
MoDo
MoDo
Borta
HV71
HV71

Förlust i första mötet med HV71

30 oktober 2021 19:56
MATCHRAPPORT

Ett ordentligt fall framåt spelmässigt - men inga mål.

Damerna får jaga revansch hemma mot HV71 efter att ha förlorat med 0-3 på lördagen.

– Vi måste kapitalisera på våra lägen, säger huvudtränaren Björn Edlund.


En sexpoängsmatch var på tapeten i Hägglunds Arena på lördagen när MoDo gästades av HV71 för det första av två möten i en "back-to-back" under helgen. MoDo hade två poäng ner till HV71 inför nedsläpp och därmed en chans att göra ett ryck i kampen om topp-placeringarna.

Det var dock Jönköpingslaget som klev av isen med alla tre poäng.

– Det var en match med olika ansikten, säger Björn Edlund och fortsätter:

– De styrde ett tag här, vi styrde ett tag där. Över 60 minuter tycker jag att det är en relativt jämn match, men vi gör inte de mål som vi behöver. Om vi ska vinna såna här matcher så behöver vi kapitalisera på våra chanser.

HV71 gjorde å sin sida två psykologiskt tunga mål, då 0–1 kom i slutet av första perioden och 0–2 i slutet av andra. 0–3-målet som fastställde slutresultatet gjordes i tom bur i slutet när MoDo jagade reducering med målvakten Klara Peslarova på bänken och sex utespelare på isen.

Hemmalaget hade goda lägen att själva göra mål, men pucken ville inte in den här kvällen.

– I andra perioden har vi exempelvis 2-3 situationer där vi behöver göra mål för att kunna vinna en sån här match, säger Björn Edlund.

MoDo får chans till revansch redan på söndagen, då det återigen är match hemma mot HV71. Nedsläpp sker klockan 12.30. Kom och stötta laget och se matchen på plats - förköp biljett på modo.ebiljett.nu!

– Vi får visa karaktär och stå upp för varandra och se till att vi fortsätter att skapa chanser. Samtidigt ska vi höja fokuset, driva hårdare på kassen och kanske nöja oss med det enkla lite oftare. De skitiga målen räknas också.