Hemma
MoDo
MoDo
Borta
HV71
HV71

Ingen lycka i returen mot HV71

31 oktober 2021 16:02
MATCHRAPPORT

Det blev en tuff avslutning för MoDo i SDHL:s sista omgång innan landslagsuppehållet. HV 71 drog det längsta strået även i returen på söndagen och vann med hela 2-7.


MoDo hade revansch att fordra efter att ha förlorat mötet med HV 71 på lördagen med 0-3, men det var dessvärre inte mycket som studsade rätt för hemmaspelarna dagen därpå.

Tvärtom gick det mesta HV71:s väg, åtminstone under de två första perioderna då Jönköpingslaget gick ifrån till en 0-7-ledning.

MoDo kunde sedan tröstmåla två gånger om i den tredje perioden genom Jaycee Magwood och Paula Bergström (den sistnämnde satte pucken i numerärt underläge).

Summa summarum var det dock en tung sorti på helgen och laget får nu både slicka såren och repa mod en tid, då det väntar ett tre veckor långt speluppehåll i SDHL på grund av landslagsspel.

Inte mindre än åtta MoDoiter ska spela OS-kval under uppehållet: Lina Ljungblom och Olivia Carlsson (Sverige), Lore Baudrit och Marion Allemoz (Frankrike), Klara Peslarova, Viktorije Svejdova och Daniela Pejsova (Tjeckien) och Tea Lökke Nyberg (Norge).

Nästa uppgift i SDHL blir borta mot Djurgården den 19 november. MoDo spelar sedan bortamatcher två helger i rad och nästa hemmamatch spelas först lördag den 4 december när SDE kommer på besök.