Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MoDo
MoDo

Edlund inför omstarten i SDHL: "Det är pang på"

19 november 2021 10:15
INFÖR MATCH

Uppehållet är till ända och landslagsspelarna är hemma.

Nu kastas MoDo in i hetluften igen i SDHL på bortaplan, först mot Djurgården på fredag kväll och sedan mot LHC på lördagen.

– Det gäller att ta till vara på energin och intensiteten, säger huvudtränare Björn Edlund.


Ja, den senaste tiden har det varit speluppehåll i SDHL med anledning av landslagsuppdrag, inte minst har det spelats OS-kval på flera ställen runt om i Europa och för MoDos del var det en hel drös spelare som åkte iväg för att representera Damkronorna, Frankrike, Norge och Tjeckien.

Fem av dem kom hem med en OS-biljett i handen, i och med att både Damkronorna och Tjeckien säkrade spel i turneringen i Peking.

Med många spelare borta har träningarna hemma under uppehållet följaktligen sett lite annorlunda ut.

– Vi har haft två veckor där vi inte haft mer än mellan fem och åtta spelare på plats på träningarna. Det är extremt roligt för de spelare som varit i väg, de har fått samla på sig nya erfarenheter och mycket energi, säger Björn Edlund och fortsätter:

– De som har varit på plats har vi haft chansen att jobba med mer nära och individuellt och vi har brutit ner saker och ting på detaljnivå och utvecklat de bitarna. De som har varit hemma har skött sig exemplariskt.

På onsdagen återsamlades laget, på torsdagen genomfördes den andra gemensamma träningen - och på fredag förmiddag bar det iväg söderut. Djurgården väntar på Hovet med nedsläpp klockan 19.30.

Snabba ryck.

– Det är pang på. Vi får se var exakt vi står, men det är lika för de flesta lagen i ligan. Det gäller att ta till vara på energin och intensiteten som de som har varit med kommit tillbaka med – och addera det med de som varit hemma och jobbat hårt.

MoDo placerar sig för närvarande på femte plats, och ska ta sig an sexan Djurgården och fyran Linköping under veckoslutet. Det är tajt i mitten av tabellen och poängen som står på spel är givetvis viktiga.

– Vi vill gärna fortsätta klättra uppåt. De här matcherna är roliga att spela, det är ett ställningskrig. Det är kul att se att flera lag är med i racet, det är många som slagit varandra och en hel drös är med och slåss om det. Vi ser fram emot varje träning och varje match, säger Björn Edlund.

Nedsläpp mot Djurgården på fredag kväll sker alltså 19.30 och matchen går att se i Sportkanalen.