Hemma
Brynäs
BIF
Borta
MoDo
MoDo

MoDo redo för dubbelmöte: "Ska ligga nära dem"

26 november 2021 17:22
INFÖR MATCH

Det drar ihop sig för två nya bortamatcher för MoDo i SDHL, den här gången i Gävle mot Brynäs (på lördag) och mot Leksand (på söndag).

"Vi har laddat upp bra", säger backen Anna Andersson.


MoDo kom ut starkt direkt efter landslagsuppehållet förra helgen och tvålade dit Djurgården på bortaplan med 3-1. Dagen därpå blev det en förlust mot Linköping, men känslan är alltjämt god när vi nu åker söderut för ytterligare två bortamatcher.

– Det känns bra inför helgen, vi har haft bra träningar under veckan och har laddat upp bra, säger Anna Andersson och fortsätter:

– Vi har tittat på målen från senast och det vi gjorde bra och mindre bra. Vi har försökt rätta till det under veckan. Vi har kollat en del på Brynäs också då de har ett helt annat typ av spel.

Brynäs är alltså laget som MoDo tar sig an först under helgen, på lördag med nedsläpp redan klockan 11.00.

– Det gäller att vi ligger nära dem (Brynäs) och inte ger dem för mycket yta, säger Anna Andersson.

Den 17-åriga juniorlandslagsbacken har tagit nya kliv den här säsongen och börjar växa in i SDHL-dressen ordentligt, trots sin ringa ålder. Hon har också fått ett större ansvar på sin backplats denna säsong.

Förutom det defensiva arbetet har hon noterats för fem poäng på 18 matcher så här långt, att jämföra med två poäng på 31 matcher under 2020/2021.

– Det har gått lite upp och ner, som det gör för alla, säger Andersson själv.

– Det är egentligen bara att köra på och göra det så bra jag kan nu när jag får chansen. Jag har mycket kvar att lära, men jag känner själv också att jag har fått till ett annat spel denna säsong och har mognat.