Hemma
MoDo
MoDo
Borta
SDE
SDE

MoDo vinnare i återkomsten på hemmaplan

4 december 2021 20:37
MATCHRAPPORT

MoDo Hockey bärgade tre sköna och viktiga poäng hemma mot SDE på lördagen. 4–1 slutade matchen som bland annat innehöll ett debutantmål från 15-åriga supertalangen Ebba Hedqvist (bilden).


MoDo Hockey är på jakt efter en plats bland de fyra främsta lagen i SDHL och tog ett kliv i rätt riktning under lördagen, när laget återvände till Hägglunds Arena och spelade på hemmaplan för första gången på över en månad. MoDo skötte sitt och tog tack vare 4–1 mot SDE in tre poäng på Linköping, som är närmaste lag ovanför MoDo på just fjärdeplatsen. En fjärdeplats (eller bättre än så) skulle innebära hemmaplansfördel i kvartsfinalen när SM-slutspelet tar vid efter avslutad grundserie.

Mot SDE var det gästerna som inledde målskyttet i numerärt överläge tidigt i andra perioden, men MoDo klev sedan in i handlingen offensivt och kopplade ett grepp om tillställningen.

Kort efter SDE:s ledningsmål stod Paula Bergström för en fin aktion på vänsterkanten, avancerade framåt i offensiv zon och skickade in pucken framför mål. Hennes passning prickade Ebba Hedqvists blad och Hedqvist var klinisk när hon stänkte in 1–1. Det var 15-åriga Hedqvists första mål i SDHL – och garanterat inte det sista...

Inte långt efter kvitteringen gav Olivia Carlsson MoDo ledningen, med ett mål som inte riktigt går till historien som hennes vackraste i karriären. Lina Ljungblom skickade pucken mot mål i numerärt överläge och pucken skarvades via Karlssons byxa (!) och in i mål.

Det målet kom också att bli matchavgörande. Kaitlyn Tougas fyllde på och satte 3–1 tidigt i tredje perioden, när hon kom fri direkt från utvisningsbåset, och Jaycee Magwood vandrade snyggt in framför mål och sprättade in slutresultatet 4–1 i powerplay.

En ny stabil insats från MoDo, som har inlett en segerrad efter att ha besegrat Leksand borta förra söndagen och nu alltså SDE på hemmaplan.

Det kommer en chans till tre nya poäng redan på söndagen, när AIK gästar Hägglunds Arena, med nedsläpp 13.00.

Kom och se matchen på plats och bär fram MoDo till tredje raka vinsten! Biljett köper du antingen på modo.ebiljett.nu eller i biljettluckan i arenan.

Glöm inte vaccinationsbeviset – sedan 1 december är det krav på "covidpass" vid entré på matcher i Hägglunds Arena.