Hemma
HV71
HV71
Borta
MoDo
MoDo

MoDo laddade för ny fajt med HV71: "Fansen ska få valuta"

11 december 2021 13:00

För andra dagen i rad ska MoDo Hockey ta sig an HV 71 i Husqvarna Garden. Damlaget siktar på att upprepa sin senaste insats där nere och ta revansch på HV.


Ja, på fredagskvällen gjorde MoDo upp med HV71 i HockeyAllsvenskan, en match som slutade med en övertidsförlust för vårt gäng.

Nu skriver vi lördag och match i SDHL med samma klubbmärken på tröjorna.

Senast MoDos damer var i Jönköping blev det en skön 6–3-seger efter överlag fint spel, men när lagen möttes i Ö-vik i slutet av oktober var det istället HV som drog det längsta strået vid två tillfällen.

Nu ska MoDo jämna ut poängskörden den här säsongen.

– Vi gjorde en jättebra match här senast och vi utgår från att vi ska göra någonting liknande den här gången, säger assisterande tränaren Antonio Löfström.

– Vi vill få ner puckarna djupt. Vi ska försöka vara aggressiva på deras backar och lägga pucken bakom dem så att de måste vända på sig. Sedan ska vi spela enkelt ur egen zon, det behöver inte vara så fancy alla gånger utan ibland räcker det med att chippa ut pucken och sedan gå därifrån.

Samtliga spelare är hela och friska och kan delta i lördagens match, som startar klockan 16.00 och går att streama hos C More om man inte har möjlighet att vara på plats i Husqvarna Garden.

En stor skara MoDosupportrar såg herrarna på plats på fredagen och det väntas klackstöd för de rödvitgröna även under SDHL-matchen.

– Det är någonting som spelarna ser väldigt mycket fram emot och det är någonting vi kommer att trycka på inför matchen också, att vi verkligen ska gå ut och se till att fansen får valuta för entrépengen, säger Antonio Löfström.