Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Djurgården
DIF

Effektivt MoDo vann stort hemma mot DIF

28 december 2021 21:41
MATCHRAPPORT

Poängen trillar in i en strid ström för MoDo Hockey i SDHL. De två segrarna som kom just innan juluppehållet har nu följts upp med ytterligare två segrar på hemmaplan.

Mot Djurgården på tisdagen blev det hela 7–2 efter en mycket stark insats.


Jakten på en av de åtråvärda platserna bland de fyra första i tabellen fortsätter och tack vare de tre poängen som MoDo inkasserade mot DIF så skiljer det nu "bara" fyra poäng mellan tabellfemman från Ö-vik och tabellfyran HV71 (som förvisso har en match mindre spelad).

Segern hemma i Hägglunds Arena kom att bli odiskutabel i slutänden och det var inte minst glädjande att se hur väl saker och ting föll på plats i offensiven.

Mot Linköping på måndagen hade MoDo svårt att få in pucken och gjorde ett mål på 34 skott under ordinarie matchtid och förlängning.

Mot DIF avlossades 36 skott på mål – och sju av dem gick alltså in.

Segern grundlades i mångt och mycket under andra halvan av andra perioden. Efter en stabil förstaperiod, där MoDo gjorde mål genom Erica Rieder och Lina Ljungblom, inleddes andra perioden något slarvigt av hemmalaget och Djurgården fick följaktligen också in en reducering.

2–1 ledde dock på intet sätt till att MoDo vacklade, utan effekten blev snarare tvärtom – passningarna mellan hemmaspelarna började sitta på bladet igen, fler och fler närkamper vanns och offensivt fortsatte kreaitiveten att flöda.

Vips så var ställningen också 5–1 efter 40 spelade minuter och där och då var matchen egentligen punkterad. Daniela Pejsova, Maja Grundström och Jaycee Magwood stod för målen i mittronden. Lina Ljungblom fyllde sedan på med 6–1 tidigt i tredje perioden och även Wilma Sundin nätade innan Djurgården fick in ett tröstmål.

Allt som allt en stark insats av MoDo, där alla verkligen bidrog. Ett tydligt kvitto på det var inte minst när hemmalaget städade av tre raka numerära underlägen i tredje perioden tack vare idogt slit och uppoffrande spel vid ställningen 6–1.

Nu väntar ett nytt litet matchuppehåll fram till den 6 januari, då MoDo åker till Luleå för ett möte på bortaplan. Därefter vänder laget hemåt och spelar hemmamatcher mot Brynäs (8 januari) och Leksand (9 januari).