Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Leksand
LIF

Grundserien avslutades med ännu en seger

12 mars 2022 15:09
MATCHRAPPORT

MoDo avslutade grundserien i SDHL på lämpligast tänkbara sätt, med att vinna på Leksand på hemmaplan.

Därmed har vi tre raka vinster – och sju segrar på de åtta senaste matcherna – i bagaget när SM-slutspelet börjar på måndag.


Matchen hemma i Hägglunds Arena på lördagen fick ingen vidare start, då Leksand gjorde mål redan i första bytet. Den tidiga uppförsbacken kom dock inte att stoppa MoDo Hockey på något vis.

Mindre än två och en halv minut efter gästernas ledningsmål var det återigen helt jämnt målmässigt sedan Erica Rieder avlossat ett skott från backplats som letat sig in i nät.

Första perioden kom sedan att kantas av utvisningar och i spel i numerärt överläge var MoDo effektivt. Först skickade Jaycee Magwood in 2v1 med ett kantskott i spel fem mot tre – och kort därefter var 3–1 ett faktum efter ett mycket fint klapp-klapp-spel som Wilma Sundin fick avsluta med att raka in pucken i öppet mål.

3–1 stod sig perioden ut och ställningen var även densamma efter två spelade perioder. MoDos ledning var aldrig hotad i mittronden, även om Leksand oroade en del i ett powerplay där hemmalaget städade undan med viss möda och med en mycket stark Klara Peslarova längst bak.

I tredje perioden kopplade MoDo sedan ett gyllene grepp om matchen när lagkapten Olivia Carlsson nätade redan efter 59 sekunder. Det greppet kom hemmalaget heller aldrig att släppa.

Leksand reducerade visserligen, men hemmalaget hade bud på betydligt fler mål än gästerna under de sista 20 minuterna och efter att MoDo bränt några frilägen hittade till slut Wilma Sundin rätt och sköt 5–2, med sitt andra powerplaymål i matchen. Marion Allemoz fastställde sedan slutresultatet till 6–2 med ett mål i tom kasse.

Därmed kan vi räkna in tre poäng på kontot för MoDo Hockey i SDHL:s sista omgång. Totalt blev det 66 poäng på 36 omgångar och en slutlig femteplats i tabellen.

Kom och se slutspelshockey och stötta MoDo!

Nu flyttar vi fokus direkt till veckans SM-kvartsfinal mot HV71, en kvartsfinal som spelas i bäst av tre matcher. Redan på måndag ska lagen göra upp för första gången och det är Hägglunds Arena som är skådeplats. Nedsläpp sker klockan 19.00.

Kom till arenan och var med och hjälp laget till en fin start på SM-slutspelet! Biljetter går att köpa på plats i arenan, men du kan också säkra din plats redan nu på modo.ebiljett.nu.