Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Leksand
LIF

Hedqvist och Hallin får spela ungdoms-OS

11 mars 2022 09:45
NYHET

MoDo Hockeys forwards Ebba Hedqvist och Mira Hallin är uttagna i det svenska landslag som ska göra upp i European Youth Olympic Festival i slutet på mars.

"Fantastiskt roligt för dem att få dra på sig landslagsdressen", säger huvudtränaren Björn Edlund.


European Youth Olympic Festival, ett sorts europeiskt ungdoms-OS, avgörs i Finland i slutet på mars och ishockeyn på tjejsidan kommer att ha staden Kajana som spelplats.

Ett lag med U16- och U17-spelare har tagits ut att för att representera Sverige och i den blågula forwardsbesättningen finns Ebba Hedqvist och Mira Hallin, som till vardags spelar med MoDo i SDHL.

– Vi är väldigt glada och stolta över att våra spelare får den här möjligheten. Det kommer att bli en häftig upplevelse för Ebba och Mira och det är alltid stort att få representera sitt land, säger Björn Edlund.

I Sveriges grupp finns även värdnationen Finland och Slovakien. Turneringen spelas 20-25 mars, vilket inte är helt oproblematiskt för MoDo Hockey eftersom det skulle krocka med en eventuell SM-semifinal.

– Det är klart att det är olyckligt för oss på så vis. Ebba och Mira är viktiga delar av vårt lag och har betydande roller i powerplay. Men att de försvinner är en situation som vi är beredda att hantera, säger Björn Edlund.

Var det självklart att skicka dem till Finland?

– Ja, för oss var det inget snack om saken. På samma sätt som vi ser till MoDo Hockeys bästa ser vi också till individerna. Vi tycker att det här är det bästa i den här situationen, för vi vill främja spelarnas individuella utveckling. Vi vill vara en klubb som finns till för spelarna, likväl som spelarna finns till för klubben.

Ebba Hedqvist och Mira Hallin kan däremot delta i SM-kvartsfinalen mot HV71 som inleds i Hägglunds Arena på måndag. Biljetter till den matchen kan ni säkra redan nu på denna länk. Kom och hjälp MoDo Hockey koppla grepp om matchserien på hemmaplan!

Avslutar serien på hemmaplan

Innan dess ska MoDo också hinna göra upp med Leksand i den match som blev uppskjuten i förra veckan. På lördag klockan 13.00 är det nedsläpp i Hägglunds Arena och du hittar biljetter här.

För tabellen betyder matchen just ingenting, men MoDo Hockey ser den som en viktig språngbräda inför slutspelsstarten till veckan.

– Alla matcher är viktiga på sitt sätt. Att vi nu får en match tätt inpå slutspelet gör att vi får en bra möjlighet att avsluta serien starkt, och en chans att fortsätta på det spel som vi avslutat säsongen med. Det är jätteviktigt för oss att gå in i slutspelet med en bra känsla och vi ska ta till vara på den möjligheten, säger Björn Edlund.

MoDo ställer upp med samma lag som mot Linköping senast, bortsett från att Julia Perjus inte är med. Perjus har åkt med damjuniorerna till Hofors, för att avsluta kvalet till JSM-slutspelet.

– Julia har haft lite mindre istid i de senaste matcherna och det här är en jättebra möjlighet för henne att få spela mycket och ha en stor roll, vilket också kommer att gagna vårt representationslag i slutspelet, säger Björn Edlund.

MoDos damjuniorer inledde JSM på hemmaplan under förra veckan och fick med sig tre segrar mot Hedesunda, Luleå och Örebro. Nu ska samma lag utmanas än en gång i gruppen, med målsättningen att MoDo ska ta sig till slutspelet och få spela om medaljerna 25-26 mars.