Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Göteborg
GHC

Segertåget rullar vidare i SDHL

26 februari 2022 18:00
Dam

MoDo Hockey följde upp torsdagens seger mot Luleå/MSSK med att under lördagen ta sin tredje raka seger när man besegrade Göteborg HC med 7-0. Målskyttar i matchen för hemmalaget var Ebba Hedqvist (2), Lore Baudrit (2), Jaycee Magwood, Kaitlyn Tougas och Lina Ljungblom.


MoDo tog under torsdagen en stark seger då man vann hemma mot Luleå/MSSK, ett av SDHL:s topplag. För motståndet i lördagens match stod Göteborg, ett Göteborg som så här långt bara tagit en poäng under denna säsong i SDHL. Göteborg skulle också få en tuff inledning på matchen i Hägglunds Arena då hemmalaget redan i den fjärde minuten gjorde 1-0 genom en styrning från Lina Ljungblom.

Det blev inte lättare för gästerna under de första 20 minuterna för det var MoDo för hela slanten. Tempot som hemmalaget satte upp kunde inte Göteborg hänga med i och 2-0 kom i spel fem mot fyra, ett vackert skott från Ebba Hedqvist i krysset. Bara dryga minuten senare så kom även 3-0 på en vacker genomåkning av Jaycee Magwood.

Periodens bästa chanser för gästerna kom i slutminuten när de i powerplay hade två farliga avslut men Viktorije Svejdova i MoDo Hockeys mål stod för några riktigt fina räddningar och såg till så att det var 3-0 efter första perioden.

Två tvåmålsskyttar för hemmalaget

Som matchen inleddes så fortsatte den även i den andra och den tredje perioden, där hemmalaget var starkare och snabbare i alla moment. Skottstatistiken i matchen slutade till slut 59-15, något som är talande för hur överlägsna MoDo var i matchen. De få chanser som Göteborg lyckades skapa kunde Svejdova i MoDo Hockeys mål avvärja och framåt så fortsatte Ebba Hedqvist att producera.

Hennes andra mål i matchen kom sex minuter in i andra perioden då hon från ett bra läge i slottet åter igen hittade det bortre krysset med ett distinkt skott som Sofia Reideborn i Göteborgs mål var helt chanslös att göra något åt. Inte heller Lore Baudrits hårda skott knappt två minuter senare kunde Reideborn stoppa, vilket gjorde att ställningen var 5-0 till MoDo.

Ebba Hedqvist hade redan gjort två mål i matchen och Lore Baudrit ville inte vara sämre, så hon såg till att göra sitt andra mål i slutminuterna av matchen. Först satte dock Kaitlyn Tougas 6-0 innan Lore Baudrit tog hand om en retur och fastställde slutresultatet till 7-0. I målet såg samtidigt Viktorije Svejdova till att hålla nollan i matchen, med 15 räddningar.

Lagen möts igen redan i morgon med start 13:00 i Hägglunds Arena, där vi går för fjärde raka segern.