Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MoDo
MoDo

Straffavgörande gav två poäng mot Djurgården

5 mars 2022 15:22
Dam

Helgens första match i SDHL för MoDo Hockey när man gästade Stora Mossen för mötet med hemmalaget Djurgården. Djurgården förde spelet genom matchen men MoDo var laget som målmässigt var i förarsätet. I straffavgörandet satte Maja Grundström sin straff och Viktorije Svejdova var fantastisk i målet matchen igenom!


MoDo Hockeys damer har tagit sig söderut för två matcher i SDHL:s slutskede, där det under lördagen handlade om mötet med Djurgården. Publiken på plats på Stora Mossen fick se 20 inledande minuter där spelet inte var blixtrande och där båda lagen hade svårt att skapa chanser i powerplay.

Gästernas bästa chans kom när Lina Ljungblom fick en möjlighet i offensiv zon men hon fick inte till avslutet. Avslutet på Djurgårdens bästa chans i första perioden var det inget fel på, men en riktigt snabb sidledsförflyttning med tillhörande parad stod Viktorije Svejdova i MoDo Hockeys mål för när hon såg till att hålla nollan intakt.

Ljungblom gav gästerna ledningen

Den andra perioden inleddes med att Djurgården tog tag i spelet och pressade MoDo. Man skapade också en del chanser att ta ledningen, bland annat hade Tatum Skaggs ett friläge framför Svejdova men lyckades inte få in pucken. När hemmalagets press var som starkast kontrade MoDo och skulle från den sekvensen få med sig ett powerplay.

Spelet i powerplay var inte det bästa men Lina Ljungblom behövde bara en chans och med ryggen mot målet hittade hon luckan vid bortre stolpen för sitt 19:e mål för säsongen, tillika matchens första mål. Erica Rieder och Ebba Hedqvist var de två passningsläggarna till målet.

Svejdova fantastisk i målet

Djurgården ledde skotten klart efter två perioder och fem minuter in i tredje perioden kom till slut utdelningen för hemmalaget. Sofie Lundin såg på egen hand till att göra 1-1, när hon till slut hittade luckan mellan benen på Svejdova.

Spelet jämnade ut sig något efter kvitteringen och Ljungblom som gjorde MoDo Hockeys första mål skulle även stå för lagets andra kasse under dagen. Framspelad av Mira Hallin så forcerade bokstavligen Lina Ljungblom in pucken för ledning med 2-1. Tyvärr kunde MoDo inte hålla hela vägen ut utan i spel sex mot tre med 20 sekunder kvar av tredje perioden så kvitterade Lova Blom för hemmalaget.

En mållös förlängning tog matchen till straffar och där var det Maja Grundström och framför allt Viktorije Svejdova som såg till att MoDo tog extrapoängen och segertåget är därmed uppe på rull igen.