Hemma
HV71
HV71
Borta
MoDo
MoDo

Förlust i avgörande SM-kvartsfinalen

18 mars 2022 20:43
MATCHRAPPORT

Säsongen är, tyvärr, över för damlaget. Den tredje och avgörande kvartsfinalen slutade 2-1 till HV71, vilket även innebar att matchserien slutade 2-1 till HV.


MoDo vann som bekant den andra kvartsfinalen i Jönköping på torsdagskvällen, utjämnade matchserien och gav sig själva chansen att gå till semifinal dagen därpå.

Nu blev det inte så, men det var verkligen inte långt borta.

Inledningen var lite trevande från MoDo, och HV71 tog ledningen i en tilltrasslad situation runt Klara Peslarova som i vanlig ordning var en stark sista utpost för oss, men i andra perioden var det som att vårt gäng växte för varje minut som gick och till slut kom också kvitteringen.

Det var Ebba Tärnfjord som hittade rätt, med ett skott från sin backposition som letade sig in genom trafiken framför mål. Lore Baudrit skymde HV-målvakten Samantha Ridgewell förtjänstfullt och pucken satt i nät.

Därmed var det helt jämnt och vidöppet inför den tredje perioden, där MoDo fick inleda i numerärt överläge. Pucken ville sig dock inte in och det kom att bli en intensiv kamp om vilket lag som skulle peta in det avgörande målet under resten av perioden.

Svaret blev dessvärre HV, och den förra MoDospelaren Felizia Wikner-Zienkiewicz, som satte pucken i en två-mot-en-situation.

Målet föll efter 11.47 och vi hade alltjämt drygt åtta minuter på oss att åstadkomma en kvittering. Målchanser saknades inte; bland annat hade Maja Grundström ett farligt skottläge i slottet och Jaycee Magwood en styrning som smet tätt utanför ena stolpen.

Kvitteringen kom dock aldrig och när slutsignalen ljöd i Husqvarna Garden var säsongen över för MoDo. Vi var en hårsmån från att ta oss till semifinal, men får nu ladda om batterierna och blicka mot säsongen 2022/2023, då vi ska komma tillbaka både bättre och starkare.

Tusen tack till alla som stöttat oss under säsongen. Ni är guld värda.