Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Ny målkavalkad gav tre nya poäng

30 september 2022 21:45
MATCHRAPPORT

Det blev sannerligen spännande i slutänden, men än en gång bärgade MoDo Hockey tre poäng på fredagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 6–5 borta mot Vita Hästen.

"Vi är nöjda med en hel del idag, även om vi självklart borde ha vunnit med helt andra siffror", säger Mattias Karlin.


MoDo satte högsta fart från start och hade tidigt en 2–0-ledning efter mål av förstakedjans Riley Woods och Josh Dickinson. 3–1 i pausvilan förvandlades sedan till 5–2 i period nummer två, delvis tack vare ett synnerligen effektivt powerplay där Pontus Näsén nätade två gånger om och backkollegan David Bernhardt stänkte in en puck.

Men sedan började det strula för MoDo och hux flux var ställningen 5–4, lite från ingenstans kändes det som. Daniel Mannberg skickade dock pucken i nättaket i slutet av andra perioden och det 6–4-målet kom att skilja lagen åt i slutänden.

Andra raka segern är ett faktum för MoDo Hockey.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin:

– Första perioden är vi djäkulskt nöjda med. Där har vi en helt annan fart än vad vi haft tidigare och i grund och botten så äter vi upp dem inifrån och ut. Sedan tycker jag att vi börjar andra perioden rätt bra, är i deras zon mycket, och så går vi upp till en 5-2-ledning.

– Sedan helt plötsligt händer det grejer, det är en klubba som går av, det blir någon felstuds, och i en handvändning så står det 5–4. Trots att det kändes som att vi hade kunnat leda med betydligt fler mål.

– Vi får in 6–4 ändå, men sedan gör de ett nytt märkligt mål. Vi vinner teket men de lyckas få tag på pucken, och backen skjuter väl via tre olika spelare innan den går in... Därefter tycker jag i alla fall att vi dödar bort det bra och de får inte till någonting speciellt.

– Vi är nöjda med en hel del idag, även om vi självklart borde ha vunnit med helt andra siffror. Vi måste steppa upp med vissa saker till matchen mot Västerås i morgon, bland annat positionsspelet där vi blir lite för offensiva stundtals.

NÄSTA MATCH

Nu är det dags för MoDo Hockey att rikta blicken och styra skutan mot Västmanland. Redan på lördag kväll är det nämligen match igen, då borta mot Västerås, och nedsläpp sker klockan 18.00.

NÄSTA HEMMAMATCH

Nästa fredag tar vi oss an Mora IK hemma i Hägglunds Arena, med nedsläpp klockan 19.00. Säkra din plats till matchen redan nu på denna länk!