Hemma
Södertälje
SSK
Borta
MoDo
MoDo

Trist start på veckans roadtrip

11 januari 2023 22:09
MATCHRAPPORT

Det ville sig inte i onsdagens bortamatch mot Södertälje. Tabellfemman gick segrande ur striden efter att ha ryckt i tredje perioden. 4-1 slutade matchen.


MoDo var inte riktigt med från start i Scaniarinken och hemmalaget gick följaktligen ifrån till en 2-0-ledning under de första 20 minuterna. Därefter vaknade gästerna till liv och August Berg forcerade också in en reducering, efter fint förarbete från pigge Johan Södergran. Någon kvittering kom dock aldrig och hemmalaget satte ytterligare två mål i slutronden.

Ingen rolig kväll för MoDo, och inte blev den roligare när Josh Dickinson tvingades kliva av efter en tacklingsituation i andra perioden. I nuläget finns inget klart besked om hans status och eventuella medverkan framöver.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin:

– Det var för många minuter som inte var bra idag. Första perioden är det inget snack, de tävlar mer än oss, åker skridsko och vinner kamper medan vi står på hälarna och hoppas på någonting som inte kommer. Jag tycker att vi tog tag i det i andra men tyvärr så släpper vi sedan 3-1 efter ett olyckligt ingripande högt uppe i banan och där och då blev det pyspunka.

– Det var för få som hade bra fart i grejerna och vi hade absolut inte passningsspelet. Då blir det inte bra. Vi ska nu titta igenom det vi gjorde och även det vi inte gjorde, belysa det i morgon och träna innan vi åker vidare till Stockholm.

MATCHFAKTA

Södertälje-Modo Hockey 4–1 (2–0, 0–1, 2–1)

Andra perioden: 1–2 (3.00) August Berg (Johan Södergran, Josef Ingman)

Skott: 24–29.

Publik: 4338.

NÄSTA MATCH

På fredag fortsätter roadtripen i huvudstan då AIK står för motståndet på Hovet.

NÄSTA HEMMAMATCH

Välkomna till Hägglunds Arena onsdag den 18 januari när vi för första gången gästas av Djurgården den här säsongen! Nedsläpp sker klockan 19.00 och du kan redan nu säkra din plats här på vår biljettsida.