Hemma
Mora
MIK
Borta
MoDo
MoDo

Förlust i Mora efter sent avgörande

27 januari 2023 23:04
MATCHRAPPORT

Det ville sig inte i Mora på fredagskvällen. Offensivt var krutet inte tillräckligt torrt och spelet i numerärt överläge skilde lagen åt när hemmalaget vann med 3-1.


Starten var tung i Smidjegrav Arena, ett tidigt boxplay resulterade i 1-0 till hemmalaget med ett mål som med fog gick att beteckna som turligt då pucken studsade och for märkligt i en båge över en ställd Kristers Gudlevskis.

Första perioden var på det stora hela Moras spelmässigt men MoDo hade en stegrande formkurva under matchen och efter en mållös andraperioden klev Theodor Niederbach fram och stänkte in 1-1-pucken i upptakten på tredje. Framspelningen stod nyförvärvet Nick Halloran för.

MoDo fortsatte att trumma på bra i tredje och hade bra snurr på grejerna - tills en ny utvisning föll och hemmalaget satte 2-1. Det blev tyvärr det som kom att skilja oss åt; i vår jakt på en kvittering satte Mora sedan 3-1.

KOMMENTAR

Lagkapten Emil Wahlberg:

– Vi gör en ganska okej bortamatch faktiskt, men vi måste sätta våra lägen. Vi har ganska många som vi måste förvalta. Sedan är special teams inte vad det ska vara, varken framåt eller bakåt. Vi har haft lite trubbiga matcher på slutet men idag var det ett stort steg framåt jämfört med senast och matchen innan det.

– Vi allihop jobbar tillsammans och försöker pusha det. Nu har vi haft en tyngre period ett tag samtiditg som folk kommit in i truppen. Det tar lite längre tid innan rollerna sätter sig och där har vi i kaptensgruppen och tränarna inte riktigt fått till det än, men gruppdynamiken är det inget fel på.

MATCHFAKTA

Mora–MoDo 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Tredje perioden: 1–1 (1.19) Theodor Niederbach (Nick Halloran, Filip Sveningsson).

Skott: 28–28

Publik: 3509.

NÄSTA MATCH

Välkommen till Hägglunds Arena nu på söndag då vi möter Västerås och har familjedag med fokus på barnen! Klockan 16.00 öppnar vi dörrarna och har aktiviteter i arenan, nedsläpp sker sedan klockan 18. Läs mer om dagen här och boka biljetter här – bland annat har vi billiga familjepaket på utvalda sektioner!