Hemma
Göteborg
GHC
Borta
MoDo
MoDo

Startskott för SDHL – MoDo åker på roadtrip: "Ska vara skridskostarka"

15 september 2022 15:00
INFÖR MATCH

I helgen är det så äntligen dags för SDHL 2022/2023 och för MoDo Hockeys del väntar två matcher på bortaplan – först mot Göteborg på fredag kväll och därefter mot HV71 på lördag.

"Vi ska fokusera på oss själva och göra det vi är bra på" säger huvudtränaren Jared Cipparone.


MoDo har spelat tre matcher mot SDHL-motstånd på försäsongen, med en 6–5-vinst mot Leksand inledningsvis och sedan 0–2 mot samma lag och 0–2 mot Brynäs. I de första två matcherna var dock en stor del av truppen på landslagsuppdrag och det var först senast som hela truppen, med relativt få träningar i bagaget, spelade ihop.

– Det är klart att det inte underlättar direkt att så många spelare är borta i början, men det har varit likadant för de flesta lag. Ser man till försäsongen som helhet så tycker jag att den har varit ungefär som vi förväntat oss och att vi är i den del av processen där vi trodde att vi skulle vara, säger huvudtränaren Jared Cipparone.

Cipparone är som bekant ny för säsongen och har en till viss del ny MoDo-trupp till sitt förfogande.

– Det har gått fint att komma in i det. Sedan får man alltid anpassa sig till laget i början, likväl som spelarna anpassar sig till dig som ledare, men spelarna har varit bra och ställt många frågor och det har gjort övergången bra, säger huvudtränaren och fortsätter:

– Vi har också en bra och ambitiös ledargrupp som delar ideologierna kring hur vi ska vara, hur vi ska bemöta spelarna och vad vi vill ha ut av laget. Sedan har vi inte alltid samma åsikter men vi lyfter våra olika synvinklar tillsammans och väljer den väg som är bäst för gruppen.

Under premiärhelgen av SDHL väntar nu två möten på bortaplan. Först ut är en match mot Göteborg på fredag kväll (nedsläpp 19.00) och därefter styr skutan till Jönköping där HV71 väntar på lördag (13.00).

– Vi ska göra det vi är bra på, vilket är att vara ett skridskostarkt lag som håller ett högt tempo matchen igenom. De senaste matcherna har vi skött det bra; vi har kommit ut ur egen zon, tagit hand om pucken och kommit in i offensiv zon på ett bättre sätt. Mot Brynäs tog vi oss inte till mål tillräckligt mycket dock och det är någonting vi har pratat om under hela den här veckan.

Truppen är hel och frisk och redo för spel, sånär som på backen Taylor Wabick som har rehabtränat efter en skada som hon ådrog sig på försäsongen. Hon är dock på is med laget och är inte långt bort från spel.

– Jag skulle tro att det blir inom en eller två veckor. Hon är med och tränar och vi vill bara se till att hon är hundra procent redo innan hon kliver in till match, säger Jared Cipparone.