Hemma
HV71
HV71
Borta
MoDo
MoDo

En poäng i Jönköping efter straffar

17 september 2022 16:01
MATCHRAPPORT

Det blev ingen seger men väl en poäng in på kontot när MoDo avrundade SDHL:s premiärhelg i Jönköping. Hemmalaget HV71 vann med 4-3 efter en straffläggning.


MoDo tog ledningen med 1-0 i första perioden efter mål av Brooke Hobson (hennes tredje på två matcher från sin backplats) i numerärt överläge. Vi hade också en 3-1-ledning en bit in i andra perioden, sedan Lina Ljungblom nätat på sin förra klubb och Jennifer Wakefield hittat rätt i powerplay . HV71 lyckades dock komma ikapp och efter en mållös förlängning drog hemmalaget det längsta strået i straffläggningen.

TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone:

– Vi startade matchen bra. Det var en jämn första period, som var lite fram och tillbaka. I andra perioden var vi det betydligt bättre laget och vi kunde ha satt fler puckar, men deras målvakt var väldigt stabil. I tredje perioden forecheckade vi inte som vi borde och de kom ut ur egen zon lite för enkelt ibland.

– Vi förlorade poängen idag eftersom vi hamnade i långa sekvenser i egen zon och drog på oss lite för många utvisningar. Sådant gör att man tappar momentum. På det stora hela var det en hyfsat okej match från vår sida, en match som vi borde ha vunnit.

NÄSTA MATCH

Nästa lördag, den 24 september, är det äntligen dags för vår hemmapremiär i SDHL. Då gör vi upp med Brynäs med start klockan 13.00. Dagen därpå, söndag den 25 september, väntar en match mot Leksand i Hägglunds Arena med nedsläpp 16.00.

Säkra din plats här!