Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MoDo
MoDo

Viktig seger mot Djurgården

6 januari 2023 19:04
MATCHRAPPORT

Inför matchen handlade det om serietrean Djurgården mot seriefyran MoDo. När matchen var klar hade lagen bytt plats i tabellen, detta efter att MoDo vunnit borta med 4-3.


Efter den snöpliga förlusten efter övertid under torsdagen så var det ett revanschsuget gäng som tog sig an Djurgården på bortaplan. Målmässigt skulle det bli jämnt men MoDo Hockey drog det längsta strået i matchen, bland annat efter två mål i powerplay från gästerna.

Lina Ljungblom öppnade målskyttet knappt sex minuter in i matchen och i den andra perioden handlade det om bland annat Jennifer Wakefield som gjorde ett mål och som stod för en assist inom loppet av 28 sekunder. Assisten var till Maja Grundströms mål, även det i powerplay.

I sista perioden så utökade Julia Perjus med sitt första mål för säsongen, ett mål som till slut skulle bli det matchavgörande.

MATCHFAKTA

Djurgården-MoDo 3–4 (1-1, 1-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 Lina Ljungblom ( T Wabick, M Wabick)

Andra perioden: 1-2 Maja Grundström (Wakefield), 1-3 Jennifer Wakefield (Pribylova, El-Mahmadi)

Tredje perioden: 2-4 Julia Perjus (utan assist)

Skott: 27-30

Publik: 112

NÄSTA HEMMAMATCH

Nu väntar två veckors vila från matchanden för MoDo Hockey. Nästa match spelas nämligen den 20:e januari hemma mot HV71. Biljetter till den matchen och alla andra hemmamatcher hittar du som vanligt på Tickster.