Hemma
MoDo
MoDo
Borta
HV71
HV71

Dubbelmöte väntar på hemmaplan

20 januari 2023 12:30
INFÖR MATCH

Inte bara en utan två matcher på två dagar väntar hemma mot HV71 under veckoslutet. Först ut är det nedsläpp på fredag kväll klockan 19.00 i Hägglunds Arena.


Det är första gången sedan den 11 december som MoDo får lira på hemmaplan i SDHL, då året inleddes med en roadtrip och det därefter varit ett par veckor med spelledigt. Glädjande är att hela truppen är tillgänglig och som bekant är ju U18-VM-trion med Emma Goding, Ebba Hedqvist och Mira Hallin åter i klubblaget.

– De spelade fantastiskt, säger huvudtränare Jared Cipparone och fortsätter:

– Jag tycker att man märkte på träningen igår att de hade ett lite extra klipp i steget. Det är klart att det är roligt för dem med den framgången och att det får dem att må bra. Det är en bra erfarenhet för dem, inte minst att de kunde hantera pressen så bra.

Nu väntar dubbla möten med HV71 i Hägglunds Arena för MoDo, ett HV71 som ligger på åttonde plats i tabellen och kämpar med näbbar och klor för att undvika att hamna på kvalplatsen.

– De har haft en tuff säsong såklart, men det är ett bra lag och vi måste verkligen vara på tå. Vi ska ta till vara på det djup som vi har i laget och spela 60 minuter bra hockey. Det känns också bra att vi får spela på hemmaplan igen, säger Jared Cipparone.

De insatser MoDo har färskast i minne är de i Linköping och Djurgården för två veckor sedan, där det blev en poäng mot LHC och sedan tre sköna poäng mot DIF.

– Vi var inte särskilt glada över insatsen mot Linköping men däremot var det en stark insats mot Djurgården och den har vi med oss, liksom att vi haft två bra veckor med träningar sedan dess. Nu ser vi fram emot helgens utmaningar här hemma.