Hemma
Leksand
LIF
Borta
MoDo
MoDo

Ny 1-2-nit borta mot Leksand

26 januari 2023 20:26
MATCHRAPPORT

Det ville sig inte under veckans roadtrip i SDHL. Även torsdagens bortamatch mot Leksand slutade med en förlust och återigen var det 2-1 till hemmalaget på resultattavlan.


Mot Brynäs på onsdagen hittade Lina Ljungblom rätt i den andra perioden men det stannade vid ett mål den kvällen, på 19 skottförsök framåt. Dagen därpå i Leksand avlossade vi desto fler skott på mål, 31 för att vara exakt, men än en gång räckte det bara till ett mål framåt.

Maja Grundström klev fram i powerplay halvägs in i den andra perioden, ett mål som betydde 1-1 och utjämnat på resultattavlan.

Det skulle dock visa sig att historien upprepade sig. Kort efter Grundströms kvittering höll sig hemmalaget framme och återtog ledningen och trots att det återstod nästan 28 minuter att spela hittade vi inte en väg tillbaka målmässigt.

Chanser saknades definitivt inte, Mira Hallin var nära och Taylor Wabick avlossade ett tungt slagskott i ribban i slutet. Men det blev 2-1 till Leksand alltså och tyvärr inga poäng in på MoDo-kontot.

Vi parkerar alltjämt på fjärde plats, två poäng efter trean Djurgården, och får ladda om batterierna.

KOMMENTAR

Maja Grundström:

– Vi börjar dåligt men bygger upp oss ju mer matchen kommer. I tredje perioden har vi några dippar där vi slutar spela och lägga in det vi ska tänka på, men det var ändå helt okej. Stundtals tycker jag att vi slutar åka skridsko och slutar göra jobbet så att vi inte hänger med - men när vi har vår högsta nivå så är vi bättre än dem.

MATCHFAKTA

Leksand-MoDo 2–1 (1-0, 1-1, 0-0)

Andra perioden: 1-1 (9.42) Maja Grundström (Jaycee Magwood), spel fem mot fyra.

Skott: 36-31.

Publik: 99

NÄSTA MATCH

I nästa vecka väntar ett back-to-back-möte mot serieledande Luleå. Först möter vi dem på bortaplan på onsdag och sedan väntar en retur i Hägglunds Arena, med nedsläpp klockan 19.00, på kvällen fredag den 3 februari. Kom och se toppishockey i Hägglunds Arena - välkomna!