Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
MoDo
MoDo

Ingen lycka i första ronden mot Luleå

1 februari 2023 21:15
MATCHRAPPORT

MoDo och Luleå gör upp två gånger denna vecka och det blir till att gå för revansch på fredag för oss efter en 0–5-förlust i Norrbotten på onsdagen.


Det var efter en mållös och relativt jämn första period som hemmalaget gjorde ett ryck och släkten var värst då MoDo-produkten Emma Nordin orkestrerade mycket av hemmalagets offensiv. Under tio minuter i andra perioden gick Luleå ifrån till en 4–0-ledning och där och då var uppförsbacken för stor för att reda ut. Det blev 5–0 till slut.

KOMMENTAR

Lina Ljungblom:

– Jag hatar att färlora så jag är inte speciellt glad just nu. I andra perioden vet jag inte vad vi håller på med. Vi spelar ändå stundtals ganska bra i matchen, vi får tryck på dem, men när vi slutar jobba och åka skridsko... ja då rann det in några mål också.

– Första perioden är bra, sedan hjälper vi inte Lauren där bak och jag vet inte... åker man inte skridsko och jobbar mot Luleå så blir det så här och det är så jäkla tråkigt. Men det är ny match på fredag, bara att släppa det här och lära sig av det.

MATCHFAKTA

Luleå–MoDo 5–0 (0–0, 4–0, 1–0)

Skott: 30–16.

Publik: 537.

NÄSTA MATCH

Redan på fredag har vi chans till revansch mot Luleå då det är dags för ett returmöte, den gången med oss som hemmalag. Kom och stötta oss på plats – välkomna till Hägglunds Arena!