Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Linköping
LHC

Slutspurt i SDHL: "Tredjeplatsen inom räckhåll"

18 februari 2023 08:00
DAM

Efter ett längre uppehåll för landslagsspel är det dags för vårt SDHL-lag att kliva in i hetluften igen, på hemmaplan under helgen. Två matcher ska avgöras, två som kommer att spela roll inför SM-slutspelet som är runt hörnet.


Det är Linköping och Djurgården som står för motståndet, lördag respektive söndag. Alla poäng är givetvis lika mycket värda men tar man en titt i tabellen är det tydligt att matchen mot DIF betyder någonting extra. Vi har siktet inställt på att ta över tredjeplatsen och det är just där som söndagens motstånd parkerar för tillfället. Mellan lagen skiljer det fem poäng.

– Vi vet att vi kan ha chans att gå om dem då, så pass tajt är det i tabellen, och det känns också perfekt med såna intensiva tävlingsmatcher inför slutspelet, säger sportchef Björn Edlund, som gästade MoDo Channels studio under en livesändning.

Vi vet redan nu att MoDo inleder SM-kvartsfinalen den 1 mars på bortaplan. Därefter väntar en eller två hemmamatcher, beroende på om den tre matcher långa matchserien tar slut redan efter två uppgörelser.

– När det är bäst av tre är det tuffare på så sätt att prestationen måste vara på topp direkt, annars har du ett underläge som är svårare att ta sig ur än om det är en matchserie om fem matcher, säger Edlund och fortsätter:

– Vår styrka idag är att vi har en bred trupp och i spel över fem matcher kommer det att vara till vår fördel. Jag ser dock det inte som en nackdel i bäst av tre, men det gäller att vara med när pucken släpps.

Vilka lärdomar drogs i kvartsfinalen i fjol?

– Vi har åkt ut i kvarten två år i rad och många spelare är kvar även denna säsong. Den erfarenhet som de har kunnat bygga upp och ta med sig tror jag blir väldigt värdefull i den här kvartsfinalen.

Hur är läget i laget?

– Generellt sett var spelarna mer ömma i början av säsongen och det handlar om införandet av tacklingar, det blev mer fysiskt spel än tidigare. I och med att vi har en bred trupp har vi dock kunnat spela med mycket folk, bortsett från under JVM har vi ställt upp med nästan fyra linor.

– Formen känns bra idag, sedan finns det några småskavanker men så ser det nästan alltid ut. Vi har goda förhoppningar om att kunna ställa upp med så gott som full trupp till slutspelet.

En som varit frånvarande på sistone är Jennifer Wakefield, skyttedrottningen som står noterad för hela 22 mål på 24 omgångar (och då är ändå tre mål som gjordes mot Göteborg, som drog sig ur, borträknade).

– Hon ådrog sig en liten skada, var med och spelade och tränade sedan men kände att någonting inte var helt rätt. Vi har gjort en grundlig genomgång av hennes status och hon har fått en röntgen som inte visar något typ av brott. Vi är väldigt optimistiska till att smärtan ska avta och att hon ska vara spelbar inom någon omgång, säger Björn Edlund.