Hemma
AIK
AIK
Borta
MoDo
MoDo

Tung kväll på Hovet – 2–2 i kvartsfinalserien

23 mars 2023 22:32
MATCHRAPPORT

En svag andraperiod ställde till det för oss i torsdagens fjärde kvartsfinal mot AIK. Hemmalaget vann med 5–4 till slut och nu är det utjämnat i matchserien.


Räknar man bara första och tredje perioden så hade vi 4–2 på Hovet, men den där ronden mittemellan ska ju också med i beräkningarna tyvärr – och i den lyckades AIK vända 1–2 till 4–2 och koppla ett grepp som vi inte kunde tråckla oss ur.

Vi gav det ett försök i slutet av tredje perioden, plockade ut Tex Williamsson tidigt och lyckades också reducera två gånger om genom Riley Woods och David Bernhardt. En kvittering var inte alldeles för långt borta, men hemmalaget höll undan.

Matchserien vänder nu till Örnsköldsvik igen och det går inte nog att understryka vikten av match 5 i Hägglunds Arena på lördag. Laget som vinner tar ledningen med 3–2 och skaffar sig en matchboll i serien.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin:

– Det som händer i andra perioden är att ett lag tävlar jäkligt bra, och det andra laget tävlar knapt överhuvudtaget... Vi är tvåa på allt, vinner inte en kamp, vinner inte en åkduell. Vi har snackat mycket om att bygga två mot ett-lägen i både egen zon och anfallszonen men det blir precis tvärtom. Jag är sjukt irriterad på den perioden.

– När vi tog ut målvakten blev vi desperata, rejäla, vann puckar, vann tekningar, fick bygga bo där nere i deras zon. Men det är så dags när det är sex minuter kvar och vi ligger under med tre mål. 20-25 minuter idag tävlar vi på ett bra sätt, resten är för dåliga. Vi måste göra det i 60 minuter.

MATCHFAKTA

AIK–MoDo Hockey 5–4 (1–2, 3–0, 1–2)

Första perioden: 0–1 (1.40) Riley Woods (Mikkel Aagaard, Daniel Brickley), 1–2 (12.18) Nick Halloran (Theodor Niederbach)

Tredje perioden: 5–3 (55.12) Riley Woods (David Bernhardt, Pontus Näsén), 5–4 (57.58) David Bernhardt (Pontus Näsén, Riley Woods).

Skott, totalt: 20–39.

Publik: 5421.

NÄSTA MATCH

Hemma är vi som starkast och vi hoppas att du vill komma och hjälpa oss att återta ledningen i matchserien! Vi närmar oss 4 000 sålda biljetter och platserna går åt i god takt. Säkra din plats redan nu på vår biljettsida här.