Huvudparters

Ända sedan Fjällräven grundades för drygt 50 år sedan har företaget haft en stark drivkraft: att utveckla produkter som gör det lättare för människor att njuta av naturen.

Redan 1950 utvecklade Åke Nordin en ryggsäcksram som kom att bli fröet till företaget Fjällräven. Och alltsedan starten i Örnsköldsvik 1960 har Fjällräven fortsatt att ta fram nytänkande, funktionella produkter som uppskattas av generationer av friluftsmänniskor världen över – och som även fått ta emot en rad fina utmärkelser genom åren.

Besök Fjällräven.se

CoreIT är ett IT-kunskapsföretag specialiserat på tjänster inom infrastrukturkonsulter, systemutveckling, molntjänster, support/ServiceDesk, webb och marknadsföring, systemlösningar och även produktlösningar.

CoreITs kärnverksamhet är IT (kärna=Core) med uppdraget är att hjälpa kunden att bli effektivare inom sin kärnverksamhet med stöd av IT.

Besök CoreIT.se

Högland är ett familjeföretag med skog och virke som sin specialitet. Företaget värderar den norrländska, högkvalitativa råvaran högt och värnar om ett nära samarbete med kunder och leverantörer. Högland producerar ett brett sortiment av sågade och hyvlade trävaror med betoning på hållfasthetssorterat virke.

En stor del av företagets produktion är specialanpassad och görs i nära samarbete med kunderna. Största delen av de hyvlade och sågade trävarorna går på export men Högland Såg och Hyvleri, som är det största bolaget i koncernen, består av tre industrier belägna i Örnsköldsviks kommun.

Besök Höglands hemsida

Malux är ett norrländskt entreprenörsdrivet företag med huvudkontor i hjärtat av Höga Kusten - Örnsköldsvik. Sedan starten 1972 arbetar Malux för en säkrare vardag inom våra verksamhetsområden industri, kommunikation, belysning, service och eftermarknad.

Alla lyckade affärer och varaktiga samarbeten baseras på förtroende. Genom att vara tydliga i kommunikation, skapa mervärde för våra kunder och ta ansvar för våra produkter och lösningar vill Malux vara det mest förtroendeingivande företaget i branschen. Malux koncept bygger på en egen säljkår för den nordiska marknaden med djup teknisk kunskap. På så sätt kan företaget erbjuda rätt lösning på rätt plats med service som övertygar.

Besök Malux hemsida

Lättelement

Lättelement är ett starkt och växande företag, sprunget ur den norrländska  myllan i hjärtat av Höga Kusten. Sedan starten 1979 har företaget varit privat och lokalt ägt och har alltid haft all tillverkning och all personal i Örnsköldsvik, vilket gör Lättelement genuint intresserade av den plats företaget verkar på.

Företagets kunder finns på den nordiska marknaden och Lättelement levererar till såväl mindre tillbyggnader som till stora unika projekt som arenor, hotell och sjukhus. Inget projekt har varit för svårt och med tiden har företaget fått många fina referenser att visa upp. Några exempel är: Victoria Tower i Kista, Malmö Arena, Astra Zeneca i Mölndahl, Max hamburgerrestauranger över hela Sverige, lägenhetsprojektet Gimleveien i Kristiansand samt resecentrum i Örnsköldsvik.

Besök Lättelements hemsida