Nikolajs Jelisejevs förstärker MoDo Hockey

15 februari 2022 15:02
NYFÖRVÄRV

MoDo Hockey kan meddela att klubben har värvat den 27-årige lettiske forwarden Nikolajs Jelisejevs, för resten av säsongen. Jelisejevs kommer närmast från Dinamo Riga i KHL.


Nikolajs Jelisejevs är inte den första spelaren med lettiskt pass i MoDo Hockeys historia, men antalet letter som spelat för klubben är heller inte särskilt många.

Atvars Tribuncovs (2007-08) och Jekabs Redlihs (2013-14) har tidigare representerat MoDos herrlag under varsin säsong och på damsidan spelade Liga Miljone för MoDo mellan 2013 och 2015.

Nu är det slutspurt på säsongen 2021-22 och det är dags för Nikolajs Jelisejevs att göra entré. MoDo Hockey har värvat letten från Dinamo Riga i KHL. Kontraktet gäller för resterande del av säsongen.

Jelisejevs har under säsongen representerat Dinamo Riga i KHL, där det blivit 13 mål och sju målgivande passningar på 29 matcher. Han har nyligen också spelat OS för sitt Lettland, vilka missade kvartsfinal efter att ha åkt ut mot Mikkel Aagaards Danmark på tisdagen. I de olympiska spelen stod Jelisejevs för ett mål – mot Tre Kronor.

– Det är en högerfattad forward med spetsegenskaper, som kommer att förstärka vårt lag nu när det drar ihop sig under slutet av säsongen. Nikolajs är kvick, har bra speluppfattning och en näsa för målet. Han har bevisat att han kan göra poäng på alla nivåer och har skött sig bra i KHL och under OS den här säsongen. I mina ögon är det en spelare av SHL-klass, säger MoDos sportchef Henrik Gradin.

Exakt när den lettiske forwarden kan ansluta till laget återstår att se, men förhoppningen är att han ska kunna spela till helgen. Annars gör han troligen debut hemma mot Kristianstad under Enkronasmatchen nästa onsdag.