Damernas ledarstab utökas – Lizana Wallner åter i MoDo Hockey
Publicerad: 2021-08-03
NYHET
Härom dagen kunde vi berätta att Sofia Engström sadlar om och blir ledare i föreningen. Nu kan vi presentera hela ledarstaben på damsidan. Ytterligare två nya ansikten kommer in, i form av Antonio Löfström och MoDos tidigare spelarprofil Valentina Lizana Wallner.

Ledarstaberna på dam- och damjuniorsidan 2021/2022 kommer att se ut som följer.

Senior

Björn Edlund, huvudtränare

Antonio Löfström, assisterande tränare

Anton Söderqvist, assisterande tränare

Valentina Lizana Wallner, målvaktstränare

Junior

Ola Hedqvist, huvudtränare

Sofia Engström, assisterande tränare

Sture Andersson, assisterande tränare

Valentina Lizana Wallner, målvaktstränare

– Vi är oerhört nöjda med säsongens stab, jag tycker att det är en av de starkaste som vi kunna mönstra under min tid här i föreningen. Den är större och mer erfaren och vi ökar möjligheterna till att dela upp ansvaret på flera områden, säger representationslagets huvudtränare Björn Edlund.

Vi har redan berättat att Sofia Engström slutar som spelare och kliver in som assisterande för damjuniorerna. Nu kan vi avslöja att ytterligare två nya ansikten på seniorsidan. Antonio Löfström, senast i Örnsköldsvik Hockeys J18, blir ny assisterande tränare – och Valentina Lizana Wallner, en av MoDos guldhjältinnor från 2012, kliver in som målvaktstränare.

– Vi alla har ett gemensamt ansvar och är delaktiga i allting, men Antonio kommer att ha huvudansvar över backarna och försvarsspelet medan jag har mitt fokusområde på forwards, anfallsspel, powerplay och de bitarna, säger Björn Edlund och fortsätter:

– "Valle" har ansvar för målvakternas individuella utveckling, inte bara på seniorsidan utan även för juniorerna. Samtidigt kommer hon också att vara involverad i försvarsspelet tillsammans med Antonio.

Vad betyder det att en sådan som Valentina återvänder till klubben?

– Det är precis som i Fias (Sofia Engströms) fall. Det är ovärderligt att få in personer som har varit verksamma väldigt länge inom idrotten och som har byggt på sig erfarenhet. Valle har också haft ett utanförperspektiv under en tid och kommer med erfarenhet som tränare från landslag (U18). Det är kul att cirkeln sluts i MoDo.

Anton Söderqvist är kvar som assisterande tränare och kommer att ha extra fokus på video, statistik och scouting.

– Det är en punkt som vi verklgien velat utveckla och jobba ännu mer med. På det här sättet är jag övertygad om att vi kan få mer matieral att jobba med, både för spelarna individuellt men också då det gäller scouting av motstånd och våra förberedelser inför match, säger Björn Edlund.

Edlund understryker också att det finns en tydlig och väl fungerande kommunikation mellan senior- och juniorledarna.

– På detta sätt kan vi på ett bättre sätt förbereda våra unga spelare inför seniorhockeyn och förhoppningsvis kan vi plocka upp fler spelare från det egna ledet i framtiden.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist