Hedberg tvåmålsskytt när MODO vann över Västerås
Publicerad: 2020-11-29
MODO Hockey besegrade Västerås på hemmaplan för tre nya poäng. Edwin Hedberg blev tvåmålsskytt i matchen där William Strömgren gjorde sitt första mål i representationslaget och Jeremias Lindewall satte slutresultatet 4-1 i öppen kasse.

MODO Hockey rivstartade söndagens hemmamatch mot Västerås och gick tidigt upp till 2-0-ledning. Efter 1:52 tog William Strömgren tillvara på en retur och lyfte in 1-0 för sitt första mål i representationslaget och med klockan på 03:30 var det dags för MODO att utöka ledningen. Vackert framspelad av Mikkel Aagaard stänkte Edwin Hedberg upp 2-0 i krysset i fritt läge. Västerås tvingades till en timeout efter det målet men det var MODO Hockey som hade kontroll över den första perioden tiden ut, vilket skottstatistiken 12-4 vittnade om.

I den andra perioden var det gästerna som kom ut hetare än i den första perioden och inledde starkt. Reduceringen till 2-1 kom såöedes fullt logiskt när Alexander Younan tog tillvara på en retur efter 10:06 där Anthony Peters sånär kunde nå pucken efter en lång sidledsförflyttning. Edwin Hedberg visade gryende form i matchen och hade bra fart under skridskorna, det var även Hedberg som utökade MODO Hockeys ledning till 3-1 när han från nära håll kunde slå in en puck i nät efter 14:34. Målet kom i powerplay och var även ställningen efter två spelade perioder där MODO vann skotten med 14-8.

MODO höll undan och vann för tre poäng

I den tredje perioden höll MODO Hockey undan och fortsatte att anfalla för att utöka ledningen. Anthony Peters fortsatte att spela mycket bra mellan stolparna matchen igenom där MODO klarade två raka boxplay. Med under två minuter kvar på klockan plockade Västerås ut målvakten och då firade Jeremias Lindewall sitt nyskrivna kontrakt genom att fastställa slutresultatet till 4-1 i öppen kasse. MODO Hockey vann skotten i matchen med 40-21 och har nu två raka trepoängare inför nästa veckas två bortamatcher.