Säsongen har startat bra för juniorlagen

15 september 2019 18:50
Junior

Det blev två segrar av tre möjliga för MODO Hockey i J20 SuperElit Norra samtidigt som det blev full pott med två segrar i J18 Elit Norra när säsongerna startade för de båda juniorlagen, med hemmamatcher i Fjällräven Center.


Under helgen har både J18 Elit Norra och J20 SuperElit Norra dragit igång där MODO Hockeys juniorlag finns med. Båda lagen har spelat sina matcher på hemmaplan i Fjällräven Center.

I J20 SuperElit Norra inledde MODO Hockey säsongen mot Västerås där det blev en övertygande seger med 6-2 efter att hemmalaget haft ledningen med 3-0 efter 40 spelade minuter.

Västerås fick dock revansch under lördagen då man vann med 4-3 efter att ha vänt underläge till seger i sista perioden. I söndagens möte med Brynäs blev det till slut seger med 6-4 för MODO Hockey, där det sista målet kom i tom kasse i absolut sista sekunden.

— Vi börjar helgen riktigt bra, fredagens match mot Västerås är en bra och stabil match från vår sida, där vi kontrollerar spelet matchen igenom. Kanske blir det något mål för mycket för vi var inte beredda att tävla i returen på lördagen, säger huvudtränare Micke Sundell.

— Vi är inte med i matchinledningen mot Brynäs heller men det är starkt av oss att komma tillbaka och i andra perioden är vi klart bättre än dem. Sedan för vi tredje perioden fram till deras mål som ger dem energi, men vi lyckas stänga matchen, sammanfattar Sundell söndagen och avslutar:

— Jag är nöjd resultatmässigt, vi tar mer poäng än vi förlorar. Men spelmässigt har vi en del att jobba på.

Dubbla segrar i J18 Elit Norra

Även J18 Elit Norras inledning innehöll hemmamatcher för MODO Hockey. Under lördagen tog man emot Piteå i säsongens första match, en match där MODO Hockey stod som segrare med 12-1, detta efter en rejäl urladdning i andra perioden, en period som MODO vann med hela 9-0.

Den storsegern följdes på söndag upp med vinst mot Luleå med 4-3 i en tuff och tät match mellan två bra lag. Luleå hämtade ikapp till 3-3 i sista perioden men Theo Jacobsson, som gjorde hela 6 mål den här helgen, avgjorde med mindre än åtta minuter kvar. Det blev med andra ord en perfekt start på J18 Elit Norra.

— Jag tycker vi gör en bra match mot Piteå under lördagen. Det springer iväg i andra perioden där vi gör hela nio mål, vilket är en styrka i sig. Men det jag vill lyfta fram där är att vi fullföljer matchen igenom trots en stor ledning och vi gör en stabil arbetsinsats i tre perioder, säger huvudtränare Emil Svelander.

— Det var tuffare motstånd här under söndagen då vi mötte ett hårt jobbande Luleå, ett Luleå som inte bjuder på någonting. Vi är bättre den första halvan av matchen medan de har den andra halvan, på det hela taget ingen höjdarmatch från vår sida men vi vinner tack vare fina individuella prestationer. Sammanfattningsvis en bra helg där vi får med oss full pott, avslutar Svelander.