Målvakten Anthony Peters till MODO Hockey

24 april 2020 13:36
Herr

Det står nu klart att målvakten Anthony Peters är klar för spel i MODO Hockey för de två kommande säsongerna. "En intressant målvakt som vi scoutat under en längre tid. Han är otroligt motiverad att komma till MODO där vi fått goda rekommendationer och han har de egenskaper vi söker i en målvakt", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Målvakten Anthony Peters, 29, är född och uppvuxen i Kanada. Han har spelat i OHL, universitetshockey i USports innan ECHL och AHL-spel gällde mellan säsongerna 2014/2015 till och med 2018/2019.

– Jag har vuxit upp i en liten stad i Kanada där vi inte var fler än 1000 personer. Jag och mina bröder hade därför inte mycket annat att göra än att spela hockey där garageuppfarten varit platsen för många tuffa matcher genom åren. Min bror Justin, som också är målvakt, har spelat matcher i NHL och är givetvis en inspirationskälla för mig. Vi är en riktig hockeyfamilj där alla brinner för sporten, berättar Peters.

Målvakten kommer senast från en säsong i Tyskland och DEL där han 2019/2020 representerade Iserlohn Roosters. Det var Peters första säsong utanför nordamerikansk ishockey och ett medvetet steg att starta resan med ishockey i Europa.

– Efter jag varit en del av (Pittsburgh) Penguins organisation under några säsonger kände jag att det var dags att ta steget över Atlanten då det alltid varit någonting jag velat göra. Jag lärde mig mycket under säsongen i Tyskland och gillade stilen i Europa där varje match betyder mer då säsongen inte är lika lång som i exempelvis AHL. I AHL är det inte ovanligt med tre matcher på lika många dagar och den sista matchen på en lång roadtrip håller då inte det högsta tempot, berättar Peters och konstaterar:

– Det jag lärde mig mest spelmässigt under den förra säsongen var hur jag skulle hantera den större isen. Spelarna kan vänta längre innan de tar avslut och jag har därför jobbat mycket på tålamodet i mitt spel. Men i slutet av dagen handlar det om att stoppa puckar och det kommer alltid att vara samma målsättning oavsett liga eller spelstil.

Fler klipp i MODO Channel

Säsongskortserbjudande 2020/2021

Premiärmatchen 2020/2021 är släppt!

"Laddad att vara en del av atmosfären, ligan och klubben"

Kontraktet med MODO Hockey gäller för de två kommande säsongerna där målvakten ser fram emot att komma till Örnsköldsvik så snart det är möjligt med tanke på restriktioner gällande resor.

– Alltid när man hör om svensk ishockey så kommer MODO på tal, inte minst för alla spelare som klubben fostrat till NHL och till andra ligor. Spelarutvecklingen, staden och organisationen har ett gott rykte och när jag kollat upp allt i den här processen kan jag inte säga annat än hur laddad jag är att få vara en del av atmosfären, ligan och klubben de kommande säsongerna, avslutar Peters.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021