Karlin inför onsdagens Enkronasmatch: "Lär bli fartfyllt"
Publicerad: 2022-02-23
INFÖR MATCH
Det är en publikfest som väntar i Hägglunds Arena på onsdagskvällen när MoDo Hockey tar sig an Kristianstad. Det är en kväll som spelare och ledare i hemmalaget sett fram emot. – Det betyder mycket att ha så mycket folk på läktaren, säger huvudtränaren Mattias Karlin.

MoDo kommer till onsdagens Enkronasmatch med en roadtrip i bagaget. Det blev vinst efter straffar mot Vita Hästen på lördagen men dagen därpå kom ett nederlag borta mot AIK, så det är ett revanschlystet hemmalag som kliver in på isen i Hägglunds Arena.

– Tyvärr tappar vi koncepten i sex, sju minuter mot AIK. Vi gör det rätt så bra i 35 minuter, sedan har vi några dåliga byten och beslut som gör att vi får långa byten och blir trötta. Från matchminut 36 till 42 gör de sina mål och det är där vi torskar matchen. Vi gör några grodor som vi faller på vilket är lite surt, säger Mattias Karlin.

Vad har ni ägnat er åt under veckans träningar?

– En del kampmoment och spelövningar som vi visat på film och som vi vill få till. Det är vissa situationer som vi tappat lite på den senaste tiden och som även hände mot AIK som vi vill ordna upp.

Nu väntar alltså Kristianstad på hemmaplan, ett lag som MoDo tagit sju av nio poäng mot så här långt den här säsongen. Det har är fjärde och sista gången lagen möts i grundserien.

– Jag tycker att vi kastade iväg två poäng mot den senast vi var där nere också. Så i grund och botten har vi en bra skörd mot dem. Det är ett lag som tycker om att åka skridsko så det lär blir en fartfylld match.

Fartfyllt lär det bli på läktarplats också, då Enkronasmatchen lockar storpublik. Över 6500 åskådare väntas komma till Hägglunds Arena på onsdagskvällen.

– Det betyder jättemycket. Det blir extremt mycket roligare för alla inblandade, oavsett om man är spelare eller ledare. Det är någonting vi ser fram emot, säger Mattias Karlin.

Särskilt intressant på onsdagskvällen blir det att se nye forwarden Nikolajs Jelisejevs göra debut. Den lettiske OS-spelaren var på is under ett individuellt pass på måndagen och tränade med sitt nya lag för första gången på tisdagen.

– Vi har tagit upp med honom hur vi vill att han ska spela och vad han bör tänka på. Framför allt i egen zon men även vid spelvändningar, forechecking, styrspel och liknande. Förhoppningsvis sitter en del direkt men det kan nog ta några matcher innan allt är på plats. Vi hoppas att han kan hitta någon slags kemi tidigt, säger Mattias Karlin.

Emil Wahlberg utgick senast mot AIK efter att ha fått ett par slag i bakhuvudet. De första rapporterna är försiktigt positiva men backen kommer definitivt inte till spel mot Kristianstad. Glädjande på tisdagen var annars att både Tanner MacMaster och Hugo Styf gick för fullt på träningen. De båda närmar sig comeback, men spelar mest troligt inte på onsdagen. Riley Woods har varit krasslig och vilade men kan förhoppningsvis vara med mot Kristianstad.

Fri entré

Som sagt kommer det att bli storpublik i Hägglunds Arena men det finns fortfarande ett antal platser kvar till kvällens match. Har du ingen biljett men vill gå? Skynda dig till modo.ebiljett.nu och lägg beslag på din plats på läktaren. Tack vare att företag och privatpersoner är med och sponsrar är det fri entré!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist