Tolfte trepoängaren på rad efter seger mot KIK
Publicerad: 2019-11-15
Ett vilt försvarande Kristianstad stod länge emot MODO Hockeys offensiv i tredje perioden men med två mål under de sista 20 minuterna så gick MODO ifrån till seger med 3-1 och den tolfte raka trepoängaren i HockeyAllsvenskan.

Det var fjärde raka hemmamatchen för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan när man under fredagskvällen tog emot Kristianstads IK i Fjällräven Center. MODO Hockey med elva raka trepoängare i ryggen mot ett Kristianstad som närmast kommer från en övertidsförlust borta mot Södertälje, efter att man hämtat ikapp ett tvåmålsunderläge i trejde perioden.

Kvällens match blev inledningsvis ett ställningskrig och den första perioden präglades framför allt av utvisningar på MODO Hockey men ett starkt boxplay från hemmalaget gjorde att Kristianstad inte fick några riktigt heta chanser och de skott som letade sig fram tog Erik Hanses hand om.

MODO vann efter konstigt sistamål

I den andra perioden klarade MODO Hockey av ett längre spel tre mot fem i de första minuterna och med det jobbade man sig in i matchen. Första målet kom sedan när MODO hade haft ett längre tryck i offensiv zon och Victor Berglunds fina skott från blå letade sig in för 1-0.

Kristianstads kvittering kom i mitten av perioden då en puck letade sig in under Erik Hanses och efter två perioder var det lika på ett.

Den tredje perioden var MODO Hockeys bästa och gästande Kristianstad ställde upp och försvarade sig med hela laget. De flesta chanserna hade MODO och när man till sist fick chansen i powerplay så tog det bara åtta sekunder innan Adam Tambellini satte 2-1 och MODO var åter i ledningen.

Matchen, den avslutades med ett av säsongens konstigaste mål. När MODO Hockey hade chansen att avgöra i tom bur så flyttade en av gästernas spelare målburet och domaren dömde mål utan att pucken var inne. Målskytt blev Johan Forsberg och målet blev matchens sista, vilket innebär att MODO nu har tolv raka segrar.

50-årsfirande nu på söndag

MODO Hockeys damer firar 50 år under 2019 och vi vill därför bjuda in till extra festligheter nu på söndag när MODO Hockey möter Brynäs IF i SDHL. Vi bjuder på tårta och saft eller kaffe till samtliga besökare när arenan öppnar 14:00. Du läser mer om festligheterna här.

Kom och fira med oss på söndag - Biljetter på modo.ebiljett.nu.