MODO Hockey förlänger med Linus Lundin

16 april 2019 16:00
Herr

MODO Hockey kan under tisdagen meddela att man förlängt kontraktet med målvakten Linus Lundin över de två kommande säsongerna. "Jag har trivts väldigt bra. Det är en väldigt viktig del för mig, så när frågan kom om att stanna var det faktiskt inte mycket att fundera på", säger Linus Lundin.


Det står nu klart att MODO Hockey förlänger kontraktet med Linus Lundin. Målvakten anslöt till klubben i november och nu är han redo för ytterligare två säsonger i MODO. Totalt blev det 20 matcher i föreningen den gångna säsongen som han beskriver som både upp och ned där han inledde i Graz 99ers.

– När jag kom till MODO gick det bra, sedan kom en liten dipp efter årsskiftet som jag gärna hade velat sudda bort. Men hockey är ju så, det gäller bara att hitta en så bra högstanivå som möjligt, säger Lundin.

Trots att han ursprungligen är född i Stockholm trivs han väldigt bra i en mindre stad.

– Otroligt kul, jag trivs otroligt bra uppe i Ö-vik så när jag fick frågan om nytt kontrakt för de två kommande säsongerna var det inte så mycket att tänka på, säger han.

Bra samarbete med Erik Hanses

Under säsongen turades Linus Lundin och Erik Hanses om att avlösa varandra mellan stolparna. Ett samarbete Lundin beskriver som bra, där målvakterna är goda vänner på båda på och utanför isen.

– Samarbetet har varit otroligt bra. Erik är en bra kille både på och utanför isen. Han är den jag pratar med mest, vi sitter ju bredvid varandra så det blir väldigt naturligt, säger han och fortsätter:

– Men det gäller även utanför isen. Ska man ut och käka så var det ofta han jag gick iväg och käkade med. Det är lättare att bolla saker med en målvakt, som har varit där och förstår spelet på ett annat sätt, säger Lundin.

"Strävar själv efter att gå så långt som möjligt"

Den kommande säsongen siktar MODO Hockey uppåt, en uttalad målsättning som Linus Lundin beskriver som inspirerande.

– Det är ett sånt lag jag vill vara i, ett lag som strävar uppåt och har en hög målbild. Jag strävar själv att gå så långt som möjligt. Har man då ett lag som delar det målet och vill ta nästa steg, då är det klart man vill vara med.

Den personliga målsättningen för den kommande säsongen har han redan satt upp.

– Man siktar alltid så högt upp som möjligt. Man vill förbättra allt, men blicken och tålamodet tror jag blir lite nycklar för mig. Samt att man har lugnet och en bra blick, avslutar Linus Lundin.

Kontraktet är skrivet över två år, till och med säsongen 2020/2021.

Säsongskortserbjudandet släppt

Nu är säsongskorten släppta för 2019/2020 i HockeyAllsvenskan där du som tecknar och betalar ditt säsongskort innan den 30 april får fortsättningsspel till samtliga matcher för hela säsongen samt fem stycken extra kompisbiljetter. Förutom mervärden betalar du samma pris som för fjolårets säsongskort innan prishöjningen som sker 1 maj. Följ med oss på resan - Teckna säsongskort

Oliver Dackell kontrakterad av MODO Hockey

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020