MODO Hockey har kontrakterat Mikkel Aagaard

6 april 2020 11:44
Herr

Den danske centern Mikkel Aagaard är klar för spel i MODO Hockey för de kommande två säsongerna. "En center som kan spela i alla spelformer och kanske framför allt i powerplay. Han har spelat i AHL, ECHL och juniorligor i Kanada där han haft bra produktion och visat att han är en skicklig spelare med en stark skridskoåkning.", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Mikkel Aagaard är klar för spel i MODO Hockey. Den danske centern kommer senast från universitetshockey i Kanada innan han avslutade säsongen i tyska DEL.

– Jag bestämde mig för att utbilda mig inom ekonomi och har under fyra terminer studerat till revisor och då fick jag inte spela proffshockey under tiden, men kunde ändå kombinera studierna med hockey. Det har varit en rolig tid med fysträning på morgonen, skola på dagtid och sedan tid med laget i en liga som man kan säga är en utvecklingsliga för talanger men som ändå innehåller väldigt många skickliga spelare. Flera av spelarna har rutin från andra ligor och ville, precis som jag, utbilda sig i kombination med hockey, kommenterar Aagaard som under 28 matcher svarade för 46 poäng (22 mål och 24 assist) i USports.

– Jag kommer att fortsätta studera på distans då jag har två terminer kvar innan jag är färdigutbildad.

"Har utvecklats till en tvåvägcenter"

Aagaard, 24, har under de senaste sex säsongerna huserat i nordamerikanska ligor och spelat OHL, ECHL och även AHL-hockey efter han lämnat moderklubben Frederikshavn.

– Jag är en spelare som gillar att vara del av offensiven och tycker själv att mina styrkor är att hålla en jämn nivå i det jag gör. Jag är van att träna och spela många matcher och gör alltid mitt yttersta för att laget ska lyckas, kommenterar Aagaard.

Mikkel Aagaard har nu signerat ett tvåårskontrakt med MODO Hockey och kommer att ansluta till Örnsköldsvik under början av maj månad.

– Det här känns väldigt bra och jag ser fram emot att vara en del av MODO Hockey. Jag har alltid tittat på Elitserien/SHL samt HockeyAllsvenskan och vet om att MODO är en klubb med starka traditioner och hängivna fans, kommenterar Aagaard och fortsätter:

– Jag har spelat ett mer nordamerikanskt spel under de senaste säsonger där det varit mycket tuta och köra. Samtidigt känner jag att jag utvecklats mer till en tvåvägscenter och ser väldigt mycket fram emot att fortsätta min utveckling som hockeyspelare nu i Sverige. Jag vet att det är mer spel efter system, betydligt mer taktik och att vänta på rätt chanser. Det kommer att bli riktigt roligt att vara del av det i min fortsatta utveckling och att vara del av MODO Hockey.

Kontraktet med Mikkel Aagaard gäller för de två kommande säsongerna.

Fler klipp i MODO Channel

Säsongskortserbjudande 2020/2021

Premiärmatchen 2020/2021 är släppt!