Klar seger i Enkronasmatchen
Publicerad: 2023-02-22
MATCHRAPPORT
MoDo tog hem alla tre poäng och bröt en negativ trend mot Västervik

MoDo Hockey bröt sin negativa trend när man tog emot Västervik hemma i Hägglunds Arena och vann med klara 5-1. En match som var jämn i cirka 10 minuter av den första perioden, sedan tog hemmalaget över och det var aldrig nåt snack om hur det skulle sluta efter det.

Det var Öviksprodukter som gjorde skillnaden den här kvällen, Husums Karl Umegård gjorde 1-0, sedan ville Svedjeholmen visa sig på styva linan där Theo Jacobsson och Oscar Pettersson gjorde dom två kommande målen. Efter det var det Mikkel Aagaard (med nyskrivet tvåårskontrakt) som skrev upp sig i målprotokollet gånger två för MoDo medan förre Modoiten Joakim Hagelin gjorde Västerviks tröstmål. Storpubliken på enkronasmatchen fick gå hem med glada miner i ansiktet ikväll.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin

– Jag tycker att vi i grund och botten är det bättre laget i 50 minuter ikväll. Vi hjälpte inte varandra dom första 10 minuterna utan då var Västervik helt klart bättre än oss

– Vi börjar ta över efter det och får även utdelning där det är kul att Umegård och Theo får göra 1-0 och 2-0. Sen får vi en smakstart med både trean och fyran i andra perioden, och efter det dör matchen av lite. Jag tycker vi spelar av matchen på ett bra sätt även om vi gärna hade velat hålla nollan.

MATCHFAKTA

MoDo-Västervik 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 Karl Umegård (Berg, Södergran), 2-0 Theo Jacobsson (Woods, Aagaard) Andra perioden: 3-0 Oscar Pettersson (Bernhardt, Ohlsson), 4-0 Mikkel Aagaard (Jinesjö Karlsson, Woods) Tredje perioden: 5-1 Mikkel Aagaard (Berg, Karlsson)

Skott: 30-16