Äntligen SM-slutspel!
Publicerad: 2023-03-01
DAM
Det är så äntligen dags för det vi väntat på och tävlat om hela grundserien: SM-slutspelet 2023. MoDo Hockey tar sig an SDE från Stockholm i kvartsfinalen, en matchserie som spelas i bäst av tre.

På onsdagskvällen brakar det loss i Enebybergs Ishall i Stockholm då den första av maximalt tre matcher ska avgöras. Serien vänder sedan norrut till Örnsköldsvik för matcher på lördag och (om det krävs) på söndag.

Noterbart är att lagen möttes så sent som i söndags, i Ö-vik, och då var det MoDo som drog det längsta strået när Jennifer Wakefield satte 2-1 och avgjorde i sudden death.

MoDo har också ett statistiskt övertag sett till matcherna i SDHL i höst och vinter.

Inbördes möten 1 oktober: SDE-MoDo 0-3 8 oktober: SDE-MoDo 3-1 19 november: MoDo-SDE 2-1 26 februari: MoDo-SDE 2-1 (förl.)

– Vi är redo, säger huvudtränare Jared Cipparone.

– VI är nöjda med hur vi avslutade serien i förra veckan, sett till hur vi spelade i matchen. Vi gjorde allt vi kunde för att ta de tre poängen, nu blev det så men vi gjorde allt. I och med att vi spelade mot dem senast så har vi väldigt bra koll på dem och vi kommer in i denna matchserie med självförtroende. Sedan har de naturligtvis mött oss nyligen också och har bra koll på oss.

Jared Cipparone beskriver SDE som ett tufft, fysiskt lag som har en skicklig burväktare längst bak. Han räknar med en utmaning i kvällens bortamatch och att högst rankade lag börjar på bortaplan är givetvis lite speciellt.

– Det är lite lurigt, i och med att det är tre matchers serie blir den första matchen väldigt viktig och det är viktigt att få en bra start. Samtidigt handlar det hela tiden om nästa insats i ett slutspel. Oavsett om du har en bra eller dålig match, hur reagerar du och går vidare?

– Att det blir press är också vad som gör slutspelet så intressant och spännande. Vi har tränat för just det här ögonblicket och är redo.

Jämfört med senast mot SDE kliver Mira Hallin in i truppen igen.

– Mira fick vila förra helgen och är hundra procent redo nu. Maja Grundström spelar inte, hon är dag till dag och vi hoppas att hon kan vara med till helgen. Även Tea Lökke Nyberg saknas och för hennes del dröjer det nog lite längre innan hon kan vara med. I övrigt är alla hela och friska.

{!A}

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist