Brendan Mikkelson till MODO Hockey

24 april 2020 13:48
Herr

MODO Hockey kan idag presentera att backen Brendan Mikkelson är klar för spel för de två kommande säsongerna. "En spelare jag känner väl sedan tidigare där han är en väldigt professionell ledare såväl på som utanför isen. Han är en spelare med bra storlek, ett hårt skott och ett bra förstapass som är rörlig trots sin storlek. Han ser fram emot att hjälpa hela gruppen framåt", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Backen Brendan Mikkelson har efter spel i WHL som ung tagit vägen via AHL till NHL och där representerat Anaheim Ducks, Calgary Flames och Tampa Bay Lightning. Totalt har backen 329 matcher i AHL och 131 NHL-matcher. Under tre säsonger från 2015-2018 spelade backen i SHL med Luleå Hockey för 150 matcher i SHL och SM-slutspelet.

– Sedan säsongerna med Luleå i SHL har jag sökt en möjlighet att komma tillbaka och spela i Sverige igen och när chansen dök upp med MODO Hockey kändes det direkt som rätt utmaning. Jag trivdes väldigt bra i Sverige senast där hela tankegången med laget och lagets prestation som det viktiga passar mig både som person och som spelare, kommenterar Mikkelson och fortsätter:

– Jag känner Fredrik (Glader) sedan tiden i Luleå och med den starka historiken som MODO Hockey har som organisation känner jag att målsättningen med SHL är någonting jag köper in på till fullo och vill vara en del av.

Fler klipp i MODO Channel

Säsongskortserbjudande 2020/2021

Premiärmatchen 2020/2021 är släppt!

"Ett enkelt val när chansen dök upp"

Under de två senaste säsongerna har Mikkelson spelat i Tyskland och i Österrike för Adler Mannheim respektive EC Salzburg. Säsongen i DEL 2018/2019 slutade med att Mikkelson och Mannheim blev mästare efter 4-1 i finalen mot Red Bull München.

– Det var en mer öppen och offensiv ishockey i både Tyskland och Österrike om man jämför med SHL, men båda ligorna håller en väldigt bra klass och jag trivdes under min tid där. Det var trevliga platser att bo på och jag är glad över mina erfarenheter jag kommer att ta med mig från de säsongerna, men när chansen dök upp att åter igen spela i Sverige så var det för mig ett enkelt val, kommenterar Mikkelson.

Brendan Mikkelson, 32, ser nu fram emot att bli en del av MODO Hockey där han speciellt ser fram emot att träna och spela med organisationens unga backar.

– Jag har spelat ishockey under många år och går nu in i en annan fas av min karriär. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av till yngre spelare, men samtidigt känner jag en stor nyfikenhet och ett stort driv att själv även hela tiden lära mig nya saker, berättar Mikkelson och avslutar sedan:

– Jag vet att MODO fostrar väldigt många bra spelare och utbytet med yngre spelare där jag kan lära mig nya saker samt dela med mig av det jag kan är någonting jag verkligen ser fram emot. Nya sätt att bli coachad, nya sätt att lösa situationer ute på isen och nya sätt för mig att lyfta mitt spel tillsammans med att jag gärna tar en mentor-roll kommer att bli oerhört roligt i MODO Hockey.

Kontraktet med Brendan Mikkelson gäller för de två kommande säsongerna.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021