Karlin inför SSK: "Gjorde det bra senast – dit siktar vi igen"

23 november 2021 15:57
INFÖR MATCH

Med sju raka hemmasegrar i ryggen kliver MoDo Hockey in på Hägglunds Arenas is på onsdagskvällen, med målet att förlänga raden till åtta.

– Jag vill se att vi har bra fart på grejerna, säger huvudtränaren Mattias Karlin.


Med en färsk 2–1-seger i bagaget kliver MoDo Hockeys herrar in på hemmaisen i Hägglunds Arena på onsdagskvällen. Det blev förvisso "bara" två poäng senast, men spelmässigt stod hemmalaget för en fin insats.

– Det kanske är den bästa matchen sett över sextio minuter hittills, om man ser på högsta- och lägstanivån tillsammans. Framför allt var lägstanivån väldigt bra, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Jag tycker att vi skapar tillräckligt för att göra mer än 2-3 mål sett över 60 minuter, men det är sådär – ibland vräker man in puckar och ibland blir det lite färre mål. Likväl som Tex (Williamsson) gjorde det bra för oss så var deras målvakt bra också. Vi har ett motstånd också och det är inte alla gånger en själv det styper i.

MoDo fick slita i numerärt underläge i tredje perioden och matchens enda baklängesmål föll också i den spelformen, men överlag var boxplay strålande och bland annat redde ju hemmalaget ut ett tre-mot-fem-läge i slutminuten och en bit in i förlängningen.

– De gör ett jäkla bra jobb, berömmer Karlin de som fick kämpa i den spelformen.

Nu ska MoDo ta sig an Södertälje och förhoppningen är att förlänga segersviten på hemmaplan till åtta. Totalt har det ju blivit nio segrar och 25 poäng på tio hemmamatcher den här säsongen, ett lysande facit.

Så – hur ska SSK betvingas?

– Det är väl klassikern, att vi gör minst ett mål mer än dem, säger Mattias Karlin och skrattar.

– Nej, men jag vill se att vi har bra fart på grejerna. Både skridskomässigt och passningsmässigt. Vi gjorde det på ett bra sätt senast och jag tycker att vi hade bra positioner i spelet utan puck. Det är dit vi siktar igen; att vi är noggranna med pucken, håller positionerna och gör det vi har snackat om. Och så ska vi ha kul i anfallszonen.

Vad gäller matchtruppen återstår det att se vilka som snörar på sig skridskorna på onsdagskvällen, men det är inte otänkbart att det blir samma laguppställning som senast.

Daniel Sylwander är definitivt ur spel eftersom han är avstängd – lagkaptenen får göra comeback borta mot Almtuna på fredag. Sebastian Ohlsson är också ett osäkert kort, liksom Erik Jinesjö Karlsson som även på tisdagen saknades på grund av sjukdom.

Regnbågstema

Matchen hemma i Hägglunds Arena kommer att gå i regnbågens tecken. MoDo Hockey är en del av Regnbågsveckan, som nu genomförs just nu i Örnsköldsviks kommun, och här och var både i och utanför arenan kommer regnbågens färger att synas tydligt. Spelarna i hemmalaget kommer också att bära regnbågsbindlar på armarna.

Vi har även tagit fram särskilda souvenirer – en t-shirt och en halsduk – som går att köpa i souvenirshopen och på modohockeyshop.se.

Biljetter

Det är alltid billigast och smidigast att lösa biljett på modo.ebiljett.nu. Biljetter till onsdagens match hittar du på denna länk!