Jesper Dahlroth klar för MODO Hockey

16 april 2020 14:14
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att backen Jesper Dahlroth är klar för spel i klubben. Ett kontrakt är signerat för de två kommande säsongerna. ”En stabil tvåvägsback som är rutinerad och fortsätter att utvecklas. Vi är glada att han valt MODO Hockey”, kommenterar sportchef Fredrik Glader.


Jesper Dahlroth är klar för spel i MODO Hockey. Backen kommer senast från två säsonger i Oskarshamn där han spelade i 50 matcher i SHL den senaste säsongen.

– Jag vet vad MODO Hockey står för och vilken resa klubben just nu är inne på och ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas som spelare i Örnsköldsvik. Det känns bra att flytta norrut igen och hockeymässigt känns det som en spännande utmaning för mig, kommenterar Dahlroth.

”Ser fram emot att vara en del av klubben”

Genom spel i Boden via Luleås och Timrås juniororganisation har Dahlroth, 28, representerat Luleå Hockey och Timrå IK i SHL och även Asplöven, Timrå och Oskarshamn i HockeyAllvenskan. Totalt har Dahlroth 315 matcher i HockeyAllsvenskan och 168 matcher i SHL.

– Jag har varit runt och samlat på mig erfarenhet i flera klubbar där jag har bra erfarenheter från spel i HockeyAllsvenskan. Det senaste året jag var i HockeyAllsvenskan med Oskarshamn var lyckosamt poängmässigt och det var en roligt säsong när jag följde med i anfall och spelade mer offensivt, kommenterar Dahlroth och avslutar:

– Jag ser mig själv som en back som absolut har mina styrkor i det defensiva spelet, men jag vet även vad jag har för egenskaper offensivt om jag får chansen till den typen av spel. Jag har mött MODO många gånger genom åren och ser fram emot att nu vara en del av klubben, där det känns bra med ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

Kontraktet med Jesper Dahlroth gäller till och med säsongen 2021/2022.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021

Säsongskortserbjudande 2020/2021