Skön seger borta mot Tingsryd
Publicerad: 2022-01-14
MATCHRAPPORT
MoDo Hockey är inne på vinnarspåret igen. Mikkel Aagaard höll sig framme två gånger om och Riley Woods fyllde på ytterligare när Tingsryd betvingades med 3–1 på bortaplan och roadtripen avslutades med tre sköna poäng.

Första perioden lämnade en del i övrigt att önska med MoDo-ögon sett. Tingsryd var piggast från start och även om hemmalaget inte tilläts skapa några jättelägen så var det fördel TAIF en bit in i perioden. Mot slutet kuggade dock saker och ting i bättre och bättre för MoDo och i slutänden blev perioden mållös.

Sedan var det som att saker och ting plötsligt lossnade ordentligt för vårt gäng. Efter en dryg minut fick MoDo sitt första powerplay i matchen och det dröjde inte länge förrän 0–1-målet var ett faktum. Det var kanske inte resultatet av "normalt" powerplay-spel, men inte desto mindre satt pucken i nät när målkungen Mikkel Aagaard sköt högt från slottet.

1.33 efter det målet var det dags igen, den här gången med Riley Woods som avslutare. Filip Hasa serverade en lång passning från egen zon, Woods avancerade in i hemmalagets zon, vände bort en försvarare och satte 0–2 lågt till höger om målvakten Carl Hjälm.

På det stora hela var den andra perioden MoDos, både målmässigt och spelmässigt. Tingsryd var på intet sätt ofarligt förvisso, men Tex Williamsson gjorde det han skulle längst bak, bland annat räddade han ett friläge i slutminuterna.

MoDo fyllde också på i målprotokollet och än en gång var det Mikkel Aagaard som höll sig framme. Nyförvärvet Josef Ingman avlossade ett skott från kanten och Aagaard vispade till framför mål. Carl Hjälm stoppade pucken och det dröjde till nästa avblåsning innan domarna videogranskade situationen. Det visade sig att pucken varit över mållinjen och 0–3 var ett faktum.

Det var Aagaards 19:e mål för säsongen, vilket placerar honom i topp i HockeyAllsvenskans målliga.

Med en 3–0-ledning i bagaget klev MoDo in på isen i den tredje perioden, fast beslutna om att inte ställa till det likt det som blev fallet i Kristianstad på onsdagen.

Så blev det heller inte; laget skötte sig väl i slutronden och tillät inte Tingsryd att komma till särskilt många farligheter.

Framåt fanns lägen att snygga till siffrorna ytterligare för MoDo, inte minst under ett längre fem mot tre-läge halvvägs in i tredje perioden, men det stannade vid tre mål framåt den här kvällen. Vilket var nog så trevligt och innebar att laget klev in på vinnarspåret igen och fick med sig fyra poäng från veckans roadtrip i södra Sverige.

Dessvärre blev det ingen hållen nolla för Tex Williamsson, som fick kapitulera i boxplay med bara sex sekunder kvar att spela. Burväktaren räddade likväl 25 av 26 skott och var säkerheten själv längst bak.

Nu väntar hemmamatcher tre gånger om till veckan, mot Troja-Ljungby på onsdag, HV71 på fredag och Södertälje på söndag. Information om hur det ser ut på åskådarplats i de matcherna, med de nya restriktionerna, hittar ni på denna länk