Segerraden bruten i Karlskoga
Publicerad: 2021-11-17
MATCHRAPPORT
Efter tre raka trepoängare fick MoDo Hockey se sig besegrat i HockeyAllsvenskan på onsdagen, borta mot BIK Karlskoga. Matchen slutade 3–0 till värmlänningarna.

Det var en riktig sexpoängsmatch som stod för dörren i Nobelhallen i Karlskoga, i och med att det var tabelltrean MoDo med 31 poäng som gästade tabellfyran BIK Karlskoga som hade 28 poäng inför nedsläpp.

Ett toppmöte med mycket på spel med andra ord, och för första gången den här säsongen gjorde lagen upp med varandra på isen.

Första perioden kom att bli förhållandevis jämn – och den spelades också i ett högt tempo.

Båda lagen kändes tajta defensivt och det handlade mest om att ta till vara på de få chanser som gavs. MoDo hade definitivt lägen att sätta pucken; bland annat hade Riley Woods ett par fina chanser och Emil Wahlberg fick klippa till från fritt läge från sin backplats.

Det var dock hemmalaget som spräckte målnollan och det var den tidigare MoDospelaren Henrik Björklund som gjorde det. I en snabb spelvändning var Björklund sist på pucken och satte sitt 200:e mål i HockeyAllsvenskan, vilket innebar 1–0.

Andra perioden inledddes tungt för MoDos del när BIK Karlskoga kom ut starkt, men gästerna redde ut det utan att släppa till några direkta farligheter.

MoDo steppade också upp i perioden och kunde – och borde kanske – ha kvitterat när just Henrik Björklund satt utvisad i fyra minuter lite mer än halvvägs in i perioden. Mikkel Aagaard hade ett par fina lägen i slottet och RIley Woods ett farligt avslut fr¨ån kanten, men pucken ville inte in.

Sedan drog MoDo på sig två raka utvisningar och i spel fem mot tre sköt BIK-forwarden Aleksi Rekonen 2–0 till hemmalaget. En kalldusch för MoDo som fick en tuff uppförsbacke att jobba med i tredje perioden.

MoDotränaren Mattias Karlin var heller inte särskilt nöjd efter 40 spelade minuter och efterfrågtade framför allt ett bättre passningsspel.

– Puckarna sitter inte på bladet och då går det för långsamt också, sa Karlin.

Som fick se sitt lag rycka upp sig spelmässigt, men det hjälpte tyvärr föga. Pucken ville inte in den här kvällen för MoDos del; antingen var avsluten för oskarpa eller så stod Marcus Hellgren i hemmalagets kasse i vägen.

Med fyra minuter kvar tog MoDo timeout och satsade allt framåt. Tex Williamsson fick lämna sin kasse tidigt i jakten på en reducering men då satte istället BIK 3–0 i tom bur.

Segerraden är därmed bruten för MoDo, som nu vänder hemåt för att spela tre raka hemmamatcher.

• På fredag är det match hemma mot Vita Hästen, där spelarna kommer att dra på sig en unik matchtröja som en hyllning till alla som efterskänkte sina säsongskort från förra säsongen.

• På söndag har vi en familjedag i repris med roliga aktiviteter i entréhallen innan MoDo gör upp med BIK Karlskoga för andra gången på bara fyra dagar.

• Nästa onsdag gästar Södertälje SK Hägglunds Arena för en match som kommer att gå i regnbågens färger, som den del av Regnbågsveckan.

Biljetter köper ni som vanligt billigast och smidigast via modo.ebiljett.nu.